News Flash:

Senatorul Gigi Chiru, urmarit penal pentru luare de mita si spalare de bani

30 Octombrie 2014
608 Vizualizari | 0 Comentarii
Senatorul Gigi Chiru
Senatorul Gigi Chiru este urmarit pentru luare de mita si spalare de bani, pentru ca in 2010, cand era seful Inspectoratului in Constructii Sud - Est, ar fi cerut mita 1,5 milioane de euro pentru a favoriza un grup de firme intr-un proiect de constructie de parcuri eoliene in Dobrogea, potrivit DNA.
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus urmarirea penala a senatorului PDL Gigi Christian Chiru pentru luare de mita, spalare de bani si fals in declaratii.
Potrivit procurorilor, la data de 19 august 2010, Gigi Chiru a pretins de la un martor denuntator si de la un om de afaceri, suma de 1.500 000 euro, in forma disimulata a unui contract de imprumut fictiv, in vederea indeplinirii, neindeplinirii, urgentarii ori intarzierii indeplinirii unui act ce intra in atributiile sale de inspector sef al Inspectoratului Regional in Constructii Sud - Est, intr-o maniera favorabila grupului de firme: SC Eolica Dobrogea SRL Romania, Eolica Dobrogea AG, Eolica Dobrogea X GMBH.
"Concret, in schimbul acestei sume de bani, suspectul a promis ca, de la nivelul functiei de inspector sef al Inspectoratului Teritorial in Constructii Sud-Est Constanta, sa sprijine interesele patrimoniale ale acestei persoane juridice in proiectele aflate in derulare privind constructia de parcuri eoliene in Dobrogea. Totodata, pretinderea a fost facuta si in vederea asigurarii protectiei juridice a grupului de firme respectiv in litigiile existente cu concurentul, grupul Cez Romania", arata DNA in ordonanta de efectuare a urmaririi penale. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1302 (s) | 23 queries | Mysql time :0.041357 (s)