News Flash:

Semaforizarea inteligenta va fi inaugurata la Timisoara la sfarsitul lunii octombrie

19 Octombrie 2016
1141 Vizualizari | 0 Comentarii
semaforizare
Semaforizarea inteligenta pe principalele artere rutiere din Timisoara va deveni functionala la finalul lunii octombrie, pana atunci urmand sa se faca ultimele reglaje de sincronizare a semafoarelor din sistemul de management al traficului. 
''In 24 octombrie incepe receptia sistemului, iar pe 31 octombrie vom face inaugurarea. Pe parcursul saptamanii viitoare se vor mai face remedierile de rigoare, daca comisia de receptie va avea observatii. De saptamana viitoare, firma (...) va trece la sincronizarea semafoarelor'', a declarat marti, intr-o conferinta de presa, primarul Nicolae Robu. 
Lucrarile sunt parte integranta a centrului de comanda si control al traficului urban realizat printr-un proiect cu fonduri europene, a carui valoare totala s-a ridicat la aproape 47 de milioane de lei. 
Centrul de comanda s-a finalizat in decembrie 2015, iar de atunci s-a lucrat in teren la realizarea efectiva a sistemului de semaforizare. In acest timp s-au montat zeci de semafoare suplimentare la intersectiile arterelor principale cu strazile colaterale, pentru a contabiliza traficul ce aflueaza spre caile mari rutiere, pentru a calcula timpii de asteptare la stop. 
''Prin acest proiect se urmareste imbunatatirea fluxului rutier si al sigurantei cetateanului municipiu prin implementarea unui sistem de control adaptiv de management al traficului urban si supraveghere video metropolitana in zonele vulnerabile privind riscuri de accidente si infractionalitate zonala'', a spus Nicolae Robu. 
Valoarea totala a contractului a fost de aproape 47 de milioane de lei cu TVA, din care 98% sunt fonduri nerambursabile de la comunitatea europeana si de la Guvernul Romaniei, in cuantum de 43 de milioane de lei, iar 2%, respectiv 912.000 de lei, reprezinta contributia de la bugetul local. 
Sistemul de semaforizare monitorizat cuprinde 134 intersectii, identificate prin studiul de trafic, iar dotarea intersectiilor si a zonelor identificate cu risc de infractionalitate sau zone rutiere periculoase beneficiaza de 230 de echipamente de supraveghere (camere video). Totodata, acesta asigura si coordoneaza sistemele de informare prin intermediul panourilor cu informatii variabile amplasate in oras, precum si operarea sistemelor de aplicare a legii pentru depasirea limitei de viteza si a trecerii pe culoarea rosie a semaforului. 
Intregul Centru de Comanda si Control al Traficului a fost realizat astfel incat sa permita introducerea in viitor a mult mai multor sisteme de gestionare a activitatilor publice care pot fi realizate in cadrul conceptului general de ''Smart Cities'', iar ca arie de extindere a subsistemelor ce pot fi gestionate in cadrul acestui Centru se poate vorbi de toata suprafata municipiului Timisoara si zona sa metropolitana, a mai precizat primarul. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1879 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006479 (s)