News Flash:

SEISMOLOGII fac un anunt care da fiori romanilor! Cand va avea loc cutremurul devastator

11 August 2017
1406 Vizualizari | 0 Comentarii
cutremur perugia3
Un cutremur foarte mare, de cel putin 8,3 grade pe scara Ricther, va avea loc in curand, avertizeaza seismologii.

Gheorghe Marmureanu, directorul de onoare al Institutului National de Fizica a Pamantului (INFP), a declarat saptamana trecuta ca, in urma experientei si cercetarilor sale, urmatorul mare cutremur care se va produce in Romania, va avea loc in anul 2040 sau in perioada 2077-2078.

Cu toate acestea, Constantin Ionescu, directorul actual INFP, a precizat ca astfel de estimari nu pot fi exact, dar afirma ca seismele inregistrate in ultimele zile sunt normale pentru zona Vrancea. Si Gheorghe Marmureanu a declarat ca aceste sisme din Vrancea sunt parte din activitatea normala a zonei Vrancea si nu exista motive de ingrijorare, desi in zona pot avea loc si surprize.
Un studiu realizat de seismologi chilieni si francezi anunta chiar si locul producerii acestui mare cutremur. Va avea loc in cateva decenii, in apropierea orasului Santiago de Chile. Potrivit estimarilor, magnitudinea acestuia va fi de cel putin 8,3. Cutremurul va surveni in urma deplasarii placii tectonice Nazca si va avea epicentrul in Valparaisso. Acest oras este situat la 100 de kilometri de capitala Chile. Aceasta placa se misca cu 8 centimetri anual. Posibilitatea producerii acestui cutremur in 2017 este de 3%.


Un cutremur similar, tot de 8,3 grade pe scara Richter, a avut loc in Chile si in 2015, soldandu-se cu 20 de morti.

cutremur gheorghe marmureanu constantin ionescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1249 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005145 (s)