News Flash:

Seful arestat al CJ Arad l-a dat in judecata pe interimar

19 August 2015
1141 Vizualizari | 0 Comentarii
Nicolae Iotcu
Presedintele suspendat al Consiliului Judetean (CJ) Arad, Nicolae Iotcu, arestat pentru trafic de influenta, l-a dat in judecata pe seful interimar, Adrian Tolea, pentru ca nu i-a aprobat obtinerea unor imagini surprinse de camerele de supraveghere ale institutiei, care i-ar fi de folos la aparare.
Presedintele interimar al CJ Arad, Adrian Tolea, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca a fost dat in judecata de presedintele suspendat al institutiei, Nicolae Iotcu, arestat dupa ce ar fi primit mita in legatura cu achizitia unor echipamente medicale pentru Spitalul Judetean, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Tolea a precizat ca, in 30 iulie, avocatul lui Iotcu a depus un document la Consiliul Judetean, prin care a cerut date privind deplasarile in teren, in perioada 2011-2015, ale unor angajati ai institutiei ale caror nume apar in dosarul de coruptie. Totodata, avocatul mai solicita imagini video surprinse de camerele de supraveghere ale CJ in 28 iulie, intervalul orar 8.00-16.00.
”La prima cerere i-am raspuns ca va primi informatiile pe Legea 544, pentru ca sunt informatii de interes public, insa le va primi in termen de 30 de zile, asa cum prevede legea, fiind un volum mare de munca. Colegii trebuie sa caute toate acele documente pentru a fi copiate si puse la dispozitia avocatului”, a declarat Tolea.
Presedintele interimar a precizat ca a raspuns negativ la a doua cerere a avocatului lui Iotcu.
”I-am raspuns ca nu sunt informatii de interes public si ca imaginile pot fi predate, daca sunt solicitate, doar organelor competente, respectiv Politiei sau Parchetului. Pentru ca nu i-am dat aceste imagini, m-a actionat in instanta. Nu fac niciun comentariu, dar este evident ca ma voi apara, pentru ca am procedat conform legii”, a spus Tolea.
Conform sursei citate, toate imaginile surprinse de camere sunt pastrate 30 de zile in sistem, dar cele solicitate de avocat au fost arhivate, in eventualitatea ca de ele vor avea nevoie anchetatorii.
Procesul va fi solutionat de Sectia Civila a Judecatoriei Arad. Pe site-ul institutiei se arata ca dosarul a fost inregistrat in 12 august si are ca obiect ”asigurare dovezi”.
Tolea a precizat ca avocatul lui Iotcu a mai avut o cerere in ziua retinerii acestuia.
”A cerut toate contractele referitoare la dosar, iar atunci am tinut angajatii peste program, pana seara, fiind multe documente de copiat”, a spus Tolea.
Presedintele suspendat al CJ Arad, Nicolae Iotcu, aflat in arest preventiv, a fost trimis in judecata de DNA Timisoara pentru trafic de influenta, fiind acuzat ca a cerut 40.000 de euro de la administratorul unei firme pentru atribuirea preferentiala a unui contract. In rechizitoriul intocmit de procurori se arata ca, in cursul anului 2012, Nicolae Iotcu, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Arad, a pretins de la Alin Patrascu, administrator al unei societati comerciale, suma de 40.000 de euro, pentru a-si exercita influenta in cadrul procedurii organizate la nivelul CJ Arad, pentru atribuirea preferentiala a unui contract de achizitie publica privind "Furnizarea in leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad", in valoare de 1.600.000 de euro.
Dupa ce ar fi primit alte sume de bani, Iotcu a fost prins in flagrant de catre procurorii anticoruptie cand primea 10.000 de euro.
Dosarul este judecat la Tribunalul Timis.
Presedintele Consiliului Judetean Arad, liberalul Nicolae Iotcu, a fost retinut de DNA in 24 iulie, dupa ce a fost prins in flagrant, el fiind ulterior arestat preventiv de Tribunalul Timis.
Ulterior, Prefectura Arad a emis un ordin de suspendare din functie a sefului Consiliului Judetean, Nicolae Iotcu, dupa ce a fost inregistrata comunicarea Tribunalului Timis privind instituirea masurii arestului preventiv fata de acesta.
Mediafax.ro 

adrian tolea iotcu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1212 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005048 (s)