News Flash:

Seful APIA Arad, trimis in judecata pentru coflict de interese

10 Iunie 2015
1168 Vizualizari | 0 Comentarii
Seful APIA Arad Gheorghe Alda
Seful APIA Arad, Gheorghe Alda, a fost trimis in judecata pentru conflict de interese, dupa ce a aprobat plati catre o societate la care sotia sa este asociat, Alda afirmand insa ca drepturile au fost acordate legal, iar semnatura sa a tinut doar de procedura.
Potrivit unui comunicat transmis de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara, procurorii au finalizat urmarirea penala si au dispus trimiterea in judecata a lui Gheorghe Alda, director executiv al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Arad, care este acuzat de conflict de interese, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Conform procurorilor, in calitate de director executiv, Alda a aprobat, prin semnatura, in 17 martie 2010, o decizie de acordare a platilor in cadrul schemelor de sprijin pe suprafata pentru campania 2009, in favoarea unei societati comerciale in care sotia sa avea calitatea de asociat.
”In baza acestei decizii s-a platit societatii comerciale restul sumei de 56.336,24 lei pentru Schema de plata unica pe suprafata - S.A.P.S. si suma de 153.741,92 lei pentru Schema pentru plati nationale directe complementare - P.N.D.C. 1, suma totala fiind de 210.078,03 lei”, se arata in comunicat.
Contactat, marti, de corespondentul MEDIAFAX, Gheorghe Alda sustine ca nu a comis nicio ilegalitate.
”Eu am demonstrat cu documente ca lucrurile nu stau cum sustin procurorii. Drepturile virate au fost legale, indiferent cine a semnat decizia de plata. Eu am semnat ulterior efectuarii platii cu patru zile, pentru ca decizia a fost data de sistem, iar la mine a venit ulterior. Semnatura mea este o chestiune de procedura, nu de decizie, in astfel de cazuri”, a declarat Alda.
Dosarul a fost trimis pentru solutionare Judecatoriei Arad.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1304 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006562 (s)