News Flash:

Secretele asiaticilor care ii ajuta sa fie sanatosi

19 August 2018
606 Vizualizari | 0 Comentarii
secret

Potrivit statisticilor, asiaticii sunt cei mai slabi oameni din lume. Poate pare surprinzator, dar aspectul de invidiat nu se datoreaza doar geneticii. Traditiile si obiceiurile pe care persoanele din Asia le respecta joaca un rol important. Bright Side dezvaluie cateva dintre secretele care ii ajuta pe asiatici sa ramana in forma fara a apela la o dieta stricta sau la exercitii fizice extenuante.

Dimensiunea portiilor de mancare 

Ca regula, asiaticii mananca portii mici si prefera sa aiba la dispozitie mai multe feluri de mancare pentru a gusta din fiecare in timpul aceleasi mese. Studiile confirma ca inclusiv o reducere mica a portiei poate duce la scaderea in greutate. Spre exemplu, un grup de voluntary de la Universitatea Cornell au facut un experiment: la pranz au mancat portii mai mici, dar in timpul zilei au consumat orice si-au dorit. Ca urmare, fiecare persoana a slabit 500 de grame in doua saptamani.

Metode de gatit 

Cu siguranta, bucataria asiatica are multe preparate prajite, dar contrar credintei aceasta nu este cea mai populara metoda de gatit – multe retete includ prepararea alimentelor la abur sau prin fierbere. Asiaticii incearca intotdeauna sa pastreze un echilibru cand vine vorba de mancarurile pe care le consuma.   

Alimente fermentate

Supa miso, kimchi, natto (soia) – acestea sunt doar cateva dintre celebrele preparate fermentate asiatice. Fiind produse lacto-fermentate, acestea actioneaza ca probioticele naturale. Consumul lor contribuie la pierderea in greutate, in special pierderea de grasime viscerala care se acumuleaza in jurul organelor abdominale.

Fructe de mare 

Din bucataria asiatica nu lipsesc pestele si fructele de mare, care contin acizi grasi omega-3 polinesaturati. In plus fata de efectele benefice asupra sistemului imunitar, vascular si reproductiv, omega-3 contribuie la scaderea in greutatea. Cercetatorii au efectuat un experiment care a durat trei saptamani si care a demonstrat ca, avand aceleasi conditii (restrictii de calorii si exercitii fizice regulate), fiecare membru al grupului care a primit capsule cu omega-3 a pierdut 1,5 kilograme.

Multa verdeata 

Mancarurile asiatice sunt rareori servite in portii mari, dar acest lucru nu se aplica si in cazul legumelor, in special al celor verzi, care sunt consumate in cantitati substantiale. O alta diferenta importanta este gustul: mancarurile din legume sunt adaptate bucatariei asiatice.

Ceai in loc de apa rece 

Spre deosebire de europeni si americani, asiaticii nu beau in timpul mesei apa, ci ceai cald, de regula verde. Acestia sustin ca apa rece, in special in combinatie cu alimente grase, incetineste procesul de digestie si poate determina cresterea in greutate.

Deserturi si gustari sanatoase

In Asia, dulciurile si gustarile pe baza de orez, alge marine si fasole rosie se bucura de o mare popularitate, la fel ca nucile, semintele si fructele. Aceste delicatese sunt, fara indoiala, mult mai sanatoase decat chipsurile si prajiturile cu care suntem noi obisnuiti.

Mersul pe jos 

In mod surprinzator, acest obicei este legat de o densitate ridicata a populatiei. Locuitorii oraselor mari folosesc transportul public in loc de masini. De asemenea, locuiesc in apartamente mici, in zone in care magazinele, spalatoriile si alte locuri publice se afla la doar cativa pasi. Datorita acestor aspecte, un asiatic merge pe jos zilnic mai mult decat europenii sau americanii.

Sport si meditatie 

Medicina traditionala asiatica acorda o mare atentie prevenirii bolilor si incearca eliminarea radacinii unei boli. De aceea, meditatia – Tai Chi –, sportul si alte activitati din aceasta sfera sunt practicate la scara larga in Asia pentru a preveni dezvoltarea anumitor boli, inclusiv a obezitatii.

sursa: adevarul.ro


multa verdeata
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1118 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004454 (s)