News Flash:

Sechestru pus de DNA pe bunurile fostului presedinte al CJT Constantin Ostaficiuc

25 Aprilie 2015
1475 Vizualizari | 1 Comentarii
Procurorii DNA Timisoara au pus zilele trecute sechestru asigurator pe locuinta si pe conturile fostului presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Timis, Constantin Ostaficiuc, in dosarul in care este anchetat pentru finantarea Clubului de Fotbal Politehnica, in perioada in care era patronat de Marian Iancu.
Potrivit unor surse apropiate anchetei, Ostaficiuc a fost chemat luni la DNA Timisoara pentru a i se comunica faptul ca este pus sub acuzare in acest dosar pentru abuz in serviciu, pentru ca in perioada in care conducea administratia judeteana, CJ a finantat ilegal Clubul Politehnica Timisoara, condus de Marian Iancu, informeaza Agerpres.
„Nu stiu exact, la ora aceasta, in ce stadiu este operatiunea colegilor (a procurorului de caz, n.r.). Stiu cu precizie, insa, ca operatiunea de punere a sechestrului asigurator (pe apartament si pe conturi, n.r.) era in curs”, a declarat miercuri Tamas Schiffbeck, procuror-sef al DNA Timisoara, potrivit ziuadevest.ro.
Curtea de Conturi a stabilit ca prejudiciul creat Consiliului Judetean prin respectiva finantare este de 9,8 milioane de lei (circa 2,5 milioane de euro).
Procurorii anticoruptie pun, practic, sechestru asigurator pe aceleasi bunuri ale lui Ostaficiuc pe care au mai pus sechestru si anul trecut, in dosarul Aeroportul, in care este acuzat de instigare la abuz in serviciu, alaturi de parlamentarii (PDL) Cornel Samartinean (abuz in serviciu) si Alin Popoviciu (instigare la abuz in serviciu).

marian iancu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1258 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006435 (s)