News Flash:

Sebastian Ghita se opune extradarii in Romania, argumentand ca este persecutat politic

20 Mai 2017
867 Vizualizari | 0 Comentarii
ghita
Fostul deputat Sebastian Ghiţă a declarat vineri, în cursul audierilor la o instanţă judiciară din Belgrad, că se opune extrădării în România, argumentând că este persecutat politic, avocatul românului cerând blocarea procedurii de extrădare şi transferul în arest la domiciliu, relatează Tanjug.

Sebastian Ghiţă a declarat, potrivit site-ului agenţiei Tanjug, că se opune extrădării în România. Omul de afaceri român a argumentat că este persecutat politic.

Avocatul lui Sebastian Ghiţă a cerut instanţei blocarea procedurii de extrădare şi mutarea în arest la domiciliu.

Ministerul Justiţiei din Serbia a transmis, într-un răspuns pentru agenţia MEDIAFAX, că instituţia va decide dacă Sebastian Ghiţă va fi sau nu extrădat, după ce o instanţă din Belgrad, unde fostul deputat este audiat vineri, va stabili dacă sunt îndeplinite condiţiile pentru aducerea sa în România. "Potrivit Convenţiei Europene de Extrădare, Curtea Supremă va decide dacă sunt îndeplinite toate condiţiile. După decizia Curţii, Ministerul Justiţiei va avea ultimul cuvânt în ceea ce priveşte extrădarea lui Sebastian Ghiţă", se arată în răspunsul Ministerul sârb al Justiţiei transmis, vineri, către agenţia MEDIAFAX.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006337 (s)