News Flash:

Se vor da lunar tichete de 500 de lei. Cine intra in posesia banilor: Vezi ce trebuie sa faci

12 Decembrie 2017
1178 Vizualizari | 0 Comentarii
salariu marit

Familiile care au copii in intretinere si pensionarii cu un venit mai mic de 1.200 de lei vor primi vouchere pentru mancare in valoare de 500 de lei pentru a-si cumpara alimente si a reusi sa manance cat de cat omeneste.

„Statul este obligat prin Constitutie sa asigure traiul zilnic al cetatenilor sai, dar din pacate la noi nu se prea intampla acest lucru. Multi romani nu au ce sa manance, intrucat veniturile lor sunt extrem de mici.

Trebuie sa intervenim cumva pentru ca toti oamenii sa poata manca cat de cat bine in tara asta. Daca legea la care lucram va fi votata, atunci, fiecare roman va putea sa se hraneasca, nu la standarde inalte, dar macar normal dar va trebui sa faca si ceva pentru acei bani tot pentru comunitatea care ii ajuta si ii sustine.

Un voucher de 500 de lei lunar pentru alimente acelor romani care nu isi permit nu este un efort bugetar pentru Romania”, a declarat pentru Libertatea unul dintre politicienii care a initiat acest act normativ.

Conditia pentru a putea beneficia de aceasta facilitate este ca cei fara venituri vor trebui sa munceasca cateva zile in folosul comunitatii pe raza localitatii, in functie de cat stabileste primaria de care apartin.

Se schimba buletinele, e valabil pentru toata lumea! Romanii trebuie sa mearga la politie pentru schimbare. Cand se va intampla si la ce vor folosi

Propunerea de introducere a unui nou tip de carte de identitate a vost votata miercuri in Senat, iar acum va intra in dezbatere in Camera Deputatilor. Proiectul presupune faptul ca romanii vor putea avea buletine electronice incepand cu varsta de 14 ani.

Se doreste aceasta schimbare fiindca acest tip nou de buletin vine la pachet cu multe alte facilitati: le vom putea folosi pentru serviciile electronice, dar vor putea tine si locul carturilor de sanatate. Insa nimeni nu va fi obligat sa faca aceasta schimbare, daca nu o doreste.

In prezent acest proiect de lege se afla in dezbatere si vot in Camera Deputatilor, forul decizional, insa aplicarea lui depinde si de aprobarea prin decret de catre seful statului si de publicarea in Monitorul Oficial.

Proiectul de lege mai prevede si ca vor putea fi eliberate carti de identitate cu valabilitate de doi ani pentru persoanele cu varsta cuprinsa intre 0 si 14 ani, cu valabilitate de patru ani pentru persoanele cu varsta cuprinsa intre 14 si 18 ani si cu valabilitate de 10 ani, dupa implinirea varstei de 18 ani.

Personalizarea documentelor se va realizeaza in Centrul National Unic de Personalizare a Pasapoartelor Electronice din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, potrivit romaniatv net.

Cei care au initiat acest proiect de lege afirma ca titularul unui astfel de document electronic va putea fi folosit pentru o gama larga de servicii: bancare, fiscale, sociale, financiare, educationale, ceea ce va conduce la simplificarea interactiunii cu autoritatile publice, prin cresterea calitatii si accesibilitatii serviciilor publice.

Sursa: anamariavasile.com

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1279 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006024 (s)