News Flash:

Se strica vremea in Banat! ATENTIE! Exista riscul formarii de polei

1 Decembrie 2014
1165 Vizualizari | 0 Comentarii
Compania de Drumuri avertizeaza ca pe soselele din Romania pot aparea probleme ca urmare a vremii proaste. Conform prognozei meteo, probleme vor fi inclusiv pe drumurile din Banat. Asadar, aveti grija cum conduceti!
Ca urmare a datelor furnizate de Administratia Nationala de Meteorologie care prognozeaza ninsori, strat de zapada si intensificari ale vantului incepand de luni, de la ora 14.00 pana marti, la ora 22.00, pentru regiunile Oltenia, Muntenia, Transilvania si sudul Banatului, pe drumurile nationale si europene, CNADNR actioneaza preventiv imprastiind materiale antiderapante pe sectoarele de drumuri nationale si autostrazi pe care exista riscul formarii lunecusului si poleiului.
Compania atentioneaza participantii la traficul rutier asupra faptului ca, din cauza ploilor abundente si a temperaturilor scazute, poate aparea fenomenul de spalare a materialelor antiderapante imprastiate pe partea carosabila a drumurilor nationale si a sectoarelor de autostrazi, in aceste zone existand posibilitatea ca pe anumite sectoare sa alterneze suprafete lunecoase cu suprafete umede, scrie tion.ro.
De asemenea, impotriva depunerii poleiului si a zapezii pe suprafata partii carosabile se actioneaza pe intreaga retea de drumuri nationale si autostrazi cu utilaje de deszapezire si materiale antiderapante (sare, nisip, clorura de calciu, alte produse chimice cu efecte de degivrare).
O alta masura de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de fenomenele meteo mentionate mai sus, se refera la monitorizarea modului in care isi desfasoara activitatea firmele angajate de CNADNR pentru intretinerea pe timp de iarna a retelei de drumuri nationale si autostrazi.
In acest context, CNADNR recomanda tuturor participantilor la trafic sa porneasca la drum doar cu autovehicule echipate cu pneuri de iarna, saculet cu material antiderapant si lopata, sa aiba o conduita preventiva in trafic, sa foloseasca cat mai mult frana de motor si sa evite depasirile acolo unde nu exista suficient spatiu si suficienta vizibilitate pentru a fi executate in conditii de maxima siguranta.
Participantii la trafic sunt rugat sa se informeze inainte de plecarea la drum asupra starii retelei de drumuri nationale la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarna, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360. De asemenea, Compania reaminteste participantilor la trafic ca pot furniza si obtine informatii despre starea retelei de drumuri nationale si autostrazi la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarna, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360 sau de pe site-ul Companiei, la adresa www.cnadnr.ro.

banat
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1301 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006377 (s)