News Flash:

Se modifica regulamentul pietelor volante din Timisoara

17 Octombrie 2016
1068 Vizualizari | 0 Comentarii
piata volanta3
Consilierii locali din Timisoara vor dezbate in aceasta luna o modificare a regulamentului de functionare a pietelor volante din municipiu. Executivul primariei doreste introducerea mai multor reguli pentru vanzatori, nerespectarea lor putand sa conduca la amenzi de pana la 2.500 de lei si confiscarea marfurilor oferite spre vanzare.
In principiu, conducerea Primariei Timisoara doreste acum, la doi ani de la aprobarea infiintarii pietelor volante, sa introduca mai multe reguli pentru comercianti. Astfel, vor fi interzise comercializarea in piata taraneasca a produselor agroalimentare provenite din import sau a produselor care nu sunt cuprinse in obiectul de activitate al pietei, comercializarea produselor agroalimentare si expunerea spre vanzare direct pe carosabil/sol. De asemenea, comerciantii vor folosi mese pliante, cu un aspect ingrijit, pe care isi vor expune produsele. Se accepta depozitarea pe jos a produselor ambalate in saci. Produsele voluminoase din gama pepeni, varza, etc se vor comercializa din maini sau din tarcuri cu capacitate de pana la 1 mc, scrie tion.ro.
Se mai interzice folosirea unor sisteme de vanzare sau ambalare a produselor neingrijite, neigienizate, respectiv pavilioane sau umbrele murdare, precum si comercializarea laptelui si produselor lactate in conditii improprii, fara vitrina frigorifica si sursa de curent, care sa asigure temperatura de pastrare prevazuta de normele DSVSA. Totodata se interzice si comercializarea fara drept a carnii si preparatelor din carne, care prin modul de obtinere, de transport, depozitare si expunere la vanzare pot pune in pericol sanatatea consumatorului.
Alte sanctiuni pot fi date pentru neafisarea atestatului de producator sau neprezentarea acestuia la cererea organelor de control.
O schimbare importanta adusa de acest nou regulament tine si de interzicerea rezervarii locurilor de vanzare cu paleti, ambalaje, remorci, autoturisme uzate, etc.
Si neintretinerea curateniei va fi sanctionata, daca noul regulament va trece de votul consilierilor locali.
De asemenea, se va interzice si comercializarea muraturilor, a plantelor pentru ceai si a siropurilor din plante sau fructe fara avizele prevazute de lege.
Orarul de functionare al pietei volante de la Stadion va fi in zilele de miercuri si sambata, intre orele 5-16. Piata volanta din Piata Traian va functiona in zilele de joi, in intervalul 5-15.
Nerespectarea acestor noi reguli va duce la amenda cuprinsa intre 200 si 2.500 de lei, precum si confiscarea marfii si interzicerea comercializarii de produse in pietele volante din Timisoara pentru un an. Regulamentul complet îl găsiți aici.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1338 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005116 (s)