News Flash:

Se face iar dezinsectie din avion la Timisoara

22 Iulie 2019
669 Vizualizari | 0 Comentarii

Se stropeste din nou de la inaltime impotriva tantarilor, la Timisoara. Muncitorii firmei Coral Impex continua, de luni, razboiul cu tantarii.

Potrivit reprezentantii PMT, incepand de luni, 22 iulie, se vor executa din nou servicii de dezinsectie aeriana pe domeniul public.

„Substanta utilizata pentru efectuarea serviciilor de dezinsectie este substanta Cymina Plus, substanta activa Deltametrin. Crescatorii de albine sunt rugati ca in perioada mentionata sa ia toate masurile care se impun in vederea protejarii albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine in afara ariei de stropire. In caz contrar, Primaria Municipiului Timisoara si SC CORAL IMPEX sunt absolvite de orice responsabilitate. Mentionam ca substantele utilizate sunt avizate de Ministerul Sanatatii”, transmit oficialii municipalitatii.

Substanta despre care vorbim face parte din grupa III (Pesticide Non-Agricole), respectiv Tip 18 (Insecticide, acaricide si produse pentru combaterea altor artropode) si este avizata de Comisia Nationala pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sanatatii. Specialistii sustin ca toate substantele folosite sunt extrem de eficiente.

Atentie! Conform unei hotarari de consiliu local, timisorenii sunt obligati sa ia masuri urgente de efectuare a curateniei in gospodariile proprii si de combatere a mustelor, tantarilor si a altor insecte producatoare de disconfort. Amenzile sunt cuprinse intre 500 si 1.000 de lei pentru persoanele fizice si intre 1.000 si 2.500 de lei pentru persoanele juridice.

Se sanctioneaza „neefectuarea, inainte de inceperea lucrarilor de deratizare, dezinsectie, dezinfectie, a lucrarilor de salubrizare si igienizare a spatiilor proprii de depozitare a deseurilor menajere, a spatiilor interioare si exterioare din jurul cladirilor; neefectuarea lucrarilor de deratizare si dezinsectie imediat ce se constata aparitia de rozatoare (soareci, sobolani) si/ sau insecte (tantari, muste, gandaci), etc; neexecutarea lucrarilor de deratizare, dezinfectie sau dezinsectie, odata cu actiunile organizate si coordonate de Primaria Municipiului Timisoara, prin operatori in domeniu; neluarea masurilor de combatere a daunatorilor din spatiile verzi; executarea unor lucrari de dezinsectie sau aplicarea de pesticide fara autorizare precum si a substantelor care afecteaza insectele polenizatoare”.

In cazul in care vremea nu va permite stropirea din avion, perioada de efectuare a activitatii de dezinsectie si deratizare va fi prelungita.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005558 (s)