News Flash:

Se cauta solutii pentru eficientizarea activitatii la Spitalul Judetean de Urgenta din Resita

25 Iulie 2017
915 Vizualizari | 0 Comentarii
spital resita2
Conducerea Consiliului Judetean (CJ) Caras-Severin, a Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) si conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Resita cauta solutii pentru eficientizarea activitatii celei mai mari unitati sanitare cu paturi din judet. 
"Despre aceasta problematica s-a aratat interesat in mod direct si presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, conf. univ. dr. Marian Burcea. In urma discutiilor purtate intre conducerile CJ, CJAS si Spitalului Judetean, au fost propuse mai multe solutii care, in concordanta, sa imbunatateasca starea de fapt. Printre acestea, respectarea criteriilor de internare pentru spitalizarea continua, concomitent cu cresterea randamentului pentru spitalizarea de zi, utilizarea judicioasa a investigatiilor de inalta performanta, respectiv, computer tomograf si RMN, sustinerea financiara din partea Consiliului Judetean Caras-Severin pentru plata utilitatilor si a unor necesitati pe sectii, precum si reducerea pierderilor si rentabilizarea sectiilor", a declarat marti, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al CJAS Caras-Severin, Flavius Rotariu. 
De asemenea, s-a propus ca, intr-un efort comun, sa se faca demersurile pentru cresterea sumei decontate pe caz rezolvat, pe segmentul de spitalizare continua. 
"Este nevoie de o atentie sporita pe toate segmentele de activitate, la toti furnizorii de servicii medicale, in asa fel incat cheltuielile sa fie reduse prin cresterea randamentului pe spitalizarea de zi si in ambulatoriul integrat al spitalului. De asemenea, trebuie respectate cu strictete criteriile de internare, iar biletele de trimitere pentru investigatiile RMN trebuie emise mai ales in cazurile in care este nevoie de un diagnostic de mare acuratete", sustine presedintele-director general al CJAS Caras-Severin, Mirela Zeman. 
Bugetul CJAS pentru acest segment de asistenta medicala in acest an este mai mic decat cel din anul 2016. Contractarea cu Spitalul Judetean de Urgenta Resita pentru serviciile spitalicesti (acuti, cronici, spitalizare de zi), aferente anului 2017, a fost efectuata cu respectarea prevederilor legale in vigoare si cu incadrarea in prevederile bugetare alocate judetului, afirma Mirela Zeman. 
Cele 1.801 cazuri pe luna contractate de catre CJAS Caras-Severin cu Spitalul Judetean de Urgenta Resita, incepand cu luna aprilie 2017, au rezultat in urma aplicarii formulelor matematice prevazute in Ordinul 196/139/2017. Cu toate acestea, in luna iunie, CJAS Caras-Severin a intervenit prin suplimentarea cu 310 cazuri, respectiv suma de aproape 580.000 de lei, in cazul Spitalului Judetean de Urgenta Resita, a adaugat Mirela Zeman. AGERPRES

bugetul cjas
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1230 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004887 (s)