News Flash:

Se castiga bine in Timis. Salariul mediu a crescut cu peste opt procente in acest an, dublul mediei nationale

24 Octombrie 2014
534 Vizualizari | 0 Comentarii
Conform datelor cuantificate de una dintre cele mai importante companii de consultanta din Romania, judetul Timis e un adevarat paradis atunci cand vine vorba de cresteri salariale. In acest an, in Timis salariul mediu ar fi crescut cu dublul mediei nationale, adica peste opt procente.
Lipsa de noi muncitori, dar si competitia intre angajatori pentru cei existenti sunt principale motive care au influentat nivelul veniturilor salariale din zona, spun specialistii.
Salariul mediu brut in mediul privat a crescut cu 8% in judetul Timis in 2014, aproape dublu fata de media nationala de crestere a salariilor (4,1%), potrivit editiei din acest an a studiului salarial si de beneficii PayWell Romania, realizat de filiala romaneasca a uneia dintre cele mai importante companii romanesti din domeniul consultantei.
Salariul mediu brut a crescut in Bucuresti, conform studiului, cu aproximativ 3,4%, in vreme ce pentru judetele din Transilvania, Muntenia si estul Romaniei, acesta a ramas la acelasi nivel cu cel raportat in anul precedent.
“Dinamica salariala mai accelerata din zona de vest a tarii poate fi explicata prin doi factori. Pe de o parte, este o competitie intensa intre angajatori, majoritatea organizatii cu activitate de productie, care sunt orientati catre atragerea si motivarea unei forte de munca avand profiluri si specializari similare (de exemplu, ingineri sau muncitori calificati). La aceasta se adauga o disponibilitate limitata a fortei de munca, explicata printr-o rata a somajului de 3-4% comparativ cu 7% la nivel national”, a declarat Horatiu Cocheci, din partea companiei, scrie tion.ro.
Studiul arata ca salariile angajatilor din companii cu cifra de afaceri intre 25 – 100 milioane euro sunt mai mari cu 70% comparativ cu salariile celor din firme cu cifra de afaceri sub 10 milioane euro si cu 8% comparativ cu cele din companiile cu cifra de afaceri de peste 100 milioane euro. Diferentele sunt similare si din punct de vedere al numarului de angajati, nivelul salarial mediu in companiile cu un numar de angajati cuprins intre 100 si 1.000 fiind mai mare cu 71% comparativ cu cele cu mai putin de 100 de angajati, respectiv cu 16% comparativ cu cele cu peste 1.000 angajati.

judetul timis salariul mediu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1094 (s) | 25 queries | Mysql time :0.027507 (s)