News Flash:

Scriitorul Claudio Magris, Doctor Honoris Causa al Universitatii de Vest Timisoara

21 Mai 2014
754 Vizualizari | 0 Comentarii
Claudio Magris
Universitatea de Vest Timisoara (UVT) i-a decernat, miercuri, titlul de Doctor Honoris Causa lui Claudio Magris, scriitor, eseist si filosof al culturii, profesor de literatura germana la Universitatea din Trieste, (Italia), nominalizat la premiul Nobel pentru literatura.
Prin astfel de evenimente, UVT isi respecta strategia de a pretui si celebra valorile nationale si internationale.
'Prezenta lui Claudio Magris in institutia academica timisoreana este o mare onoare pentru UVT, iar atasamentul manifest pentru spatiul caruia si Timisoara ii apartine, Europa Centrala, dar si pentru mediul academic si cultural timisorean, nu face decat sa sporeasca dimensiunile bucuriei noastre', a aratat rectorul UVT, prof. univ. Marilen Pirtea
Personalitate stralucita a lumii stiintifice si culturale actuale, pe care a imbogatit-o substantial prin cele peste douazeci de volume consacrate istoriei culturale si politice a Europei Centrale, dar si prin operele sale literale ce au relevat un scriitor de creativitate autentica, Claudio Magris se bucura de multa vreme de recunoastere internationala. 
Acest lucru este confirmat si de cele peste 30 de distinctii dobandite, dar si de traducerea in numeroase limbi straine a operei sale.
Momentul a facut parte din seria de manifestari organizate cu ocazia celebrarii a 70 de ani de la infiintarea Universitatii de Vest Timisoara. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0866 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012544 (s)