News Flash:

Schimbarile climatice se vor resimti dramatic in aceasta vara. Meteorologii avertizeaza

24 Aprilie 2018
974 Vizualizari | 0 Comentarii
clima

Ne asteapta arsita in timpul zilei, furtuni intense si chiar inundatii – seara. Climatologii ne explica pe larg aceste fenomene extreme si cauzele lor.

O zi de poveste, cand toti romanii au incercat sa se bucure de vreme superba si…au preferat sa nu se gandeasca la vremea schimbatoare din ultimele luni. Climatologii insa nu au vesti deloc bune! Chiar daca in calendar, vara este la un pas distanta de noi, se anunta zile furtunoase.
Mirabela Dumitrache, reporter: “Ne asteapta o vara extrema! Furtunile se vor tine lant, vor fi perioade de arsita si chiar inundatii. Toate se vor derula haotic, intr-un interval extrem de scurt.”

De vina sunt schimbarile climatice, care ne vor afecta extrem de mult in aceasta vara.
Roxana Bojariu: “Furtunile vor fi mai intense, precipitatiile deja sunt mai intense.”

Mirabela Dumitrache, reporter: “Ca sa intelegeti mai bine ce inseamna o vara extrema. daca in timpul verii, in cazul unei furtuni, viteza vantului pate ajunge pana la 50-60 de km / h, de aceasta data viteza poate ajunge chiar la 100 km/h.” 38.59

Roxana Bojariu: “Valurile de caldura vor fi si ele mai intense si mai frecvente si ele vor fi punctate de aceste furtuni de vara mult mai intense.”

Iar aceste schimbarile climatice sunt globale.

Roxana Bojariu, climatolog: “Sistemul climatic este perturbat. Arctica se incalzeste de 2 ori mai mult decat media globala ori lucrul asta introduce neechilibre in sistem.”
Asa ca nu este exclus ca pe viitor sa fie schimbata structura celor patru anotimpuri.

Roxana Bojariu: “Primavara se declanseaza mai repede. Verile vor fi mai lungi. Vedeti si acum, contraste termice foarte mari!”

Cel mai bine ar fi sa profitam de zilele senine si sa iesim la aer curat.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005021 (s)