News Flash:

Schimbare in conducerea Consiliului Judetean Timis

7 Iunie 2014
714 Vizualizari | 0 Comentarii
La plenul de schimbare a vicepresedintelui CJ Timis, desfasurat vineri, consilierii PNL si PDL au iesit din sala, nedorind sa participe la aceasta sedinta extraordinara. Chiar si asa, noul vicepresedinte a CJT este Florian Zanfir (PP-DD). 
Cei 20 de consilieri ramasi in sala – PSD – PC – PP-DD, au trecut la vot. Si au votat in unanimitate ca Marian Vasile sa fie eliberat din functia de vicepresedinte al CJ Timis. Aceasta schimbare vine in urma semnarii unui protocol la nivelul Consiliului Judetean Timis de formare a unei noi majoritati – PSD-PC si PP-DD. Cei care au parasit sala invoca un viciu de procedura.
„Din nou constatam ca incapacitatea de a face ceva pentru judetul asta o mascam prin lucruri si jocuri politice care nu au nimic cu cetateanul. Titu Bojin vrea din nou sa fie in centrul atentiei facand tot felul de abuzuri – unul dintre ele ar fi aceasta schimbare pe fuga a vicepresedintelui CJ Tims, negasindu-i o vina. Eu si domnul Bologa facem parte din comisia de numarare a voturilor, comisie aleasa la inceputul fiecarui mandat, al treilea membru este chiar domnul Zanfir. Tot ce se intampla astazi este timp pierdut, pentru ca nu au fost atenti la toate viciile de procedura”, a spus consilierul judetean PDL Alain Rus.
Consilierii judeteni au supus la vot completarea ordinii de zi cu schimbarea din comisia de validare a lui Florian Zanfir, pentru a nu mai exista un viciu de procedura. Astfel, Zanfir a fost retras din comisia de validare.
„Aceasta convocare s-a facut in lipsa mea. S-a facut acest plen doar cu un unic subiect – demiterea mea. Consider ca nu exista nicio justificare efectiva pentru ceea ce se intampla”, a spus Marian Vasile – PNL, scrie Tion.ro.
Consilierii judeteni l-au votat si pe Florian Zanfir – PP-DD – in functia de vicepresedinte al CJ Timis. Au votat 20 de alesi, fiind de acord in unanimitate.
„Eu ii iubesc si pe cei care sunt afara. Astept sa le treaca. Un tata bun isi mai bate copiii din cand in cand cu nuiaua”, a spus Titu Bojin (PSD), presedintele CJ Timis.
„Vom avea o colaborare mai buna decat am avut-o pana acum. Colegii de la PDL nu au plecat niciunde, cei care au parasit guvernarea au fost cei de la PNL. Imi doresc in continuare sa conlucram pentru binele cetatenilor judetului Timis si cu PNL si cu PDL. Un asemenea mod de conlucrare la judetul Timis nu-si are locul. In Timisoara a inceput revolutia pentru democratie, nu pentru anarhie. Trebuie sa ne uitam unii in ochi la altii. Daca domnul primar Robu face tot felul de afirmatii la adresa mea, a PSD, nu ma combin in declaratii contradictorii cu domnul Robu, cel putin pana astazi inclusiv. Domnul Robu trebuie sa invete politica, nu intotdeauna unde-i scoala multa e si multa minte”, spune Titu Bojin.
Florian Zanfir a primit cu bucurie noua functie din cadrul CJ Timis si spune ca vine “cu un suflu nou”. 
„Multumesc pentru vot! Vreau sa va asigur ca in noua mea pozitie voi face tot ce este posibil, mai ales si in ideea ca sunt un politician nou. Incerc sa vin si cu un suflu nou. Sa fiti convinsi ca voi face tot ce e posibil sa promovam, sa urmarim si sa finalitzam acele proiecte de care judetul Timis are nevoie”, a spus Florian Zanfir, noul vicepresedinte al CJ Timis.
UPDATE: Marian Constantin Vasile sustine ca votul dat in plenul CJT a fost ilegal din cauza unui viciu de procedura, prin urmare este hotarat sa atace in instanta revocarea sa din functie si numirea pe postul de vicepresedinte a consilierului PP-DD, Florian Zanfir. 
„Nu a fost legal pentru ca demiterea mea s-a intamplat producandu-se un viciu de procedura. Fiind vorba de o sedinta de plen extraordinara, conform regulamentului CJT, niciun alt punct nu se poate introduce pe ordinea de zi. Erau doua puncte vizate: demiterea mea si realegerea unui vicepresedinte, dar la un moment dat ei si-au dat seama, ma refer la PSD-PC-PPDD , ca au o problema cu comisia de validare a voturilor pentru ca noi, PDL si PNL, parasiseram sala, iar Zanfir, candidat pentru vicepresedinte, era acolo, deci nu putea sa numere singur voturile. Intr-adevar el putea sa numere voturile pentru demiterea mea, insa ei au introdus pe ordinea de zi doua puncte si dupa cum spuneam se incalca doua principii. In primul rand, regulamentul CJT, ca nu ai voie sa adopti un nou punct, si in al doilea rand, pe o agenda deja aprobata nu te poti intoarce sa o adopti din nou, ca atare este un viciu de procedura si noi, marti dimineata, vom contesta in instanta acest lucru”, a declarat Maria Vasile.
UPDATE 2: Presedintele CJT, Titu Bojin, sustine ca schimbarea lui Marian Vasile s-a facut legal si da vina pentru situatia creata tot pe liberali si democrat-liberali. 
„Trebuiau sa stea aici, nu sa se duca pe coridoare colegii de la PDL si PNL. Noi am facut-o in cel mai corect si transparent mod, si modificarea comisiei, ca sa nu fie contestat domnul Zanfir in comisia de validare. Alte discutii sigur ca o sa fie si peste cinci ani. Noi consideram ca totul este in regula si totul este legal, ne-am consultat cu juristii ca sa fie lucrurile foarte clare. Nu avea nimeni de unde sa stie ca dansii pleaca din sala, nici nu aveam cum sa anticipam toate miscarile. Tocmai pentru ca ei ne-au atras atentia ca domnul Zanfir este in comisie am facut modificarea, inlocuindu-l pe domnul Zanfir cu un alt coleg de-al dansului din PP-DD. Nu xista niciun fel de fisuri din punct de vedere legislativ. Fisuri politice sa le caute la ei, au un camion mare de fisuri si sofer este domnul Robu”, a spus Titu Bojin, presedintele CJ Timis.
UPDATE 3: Presedintele CJT, Titu Bojin, a declarat ca nu se teme de demersurile legale pe care vrea sa le ia Marian Vasile.  
„Marian Vasile poate sa dea CJT-ul, toti pot sa dea CJT-ul in judecata daca au vreo suparare din punctul de vedere al modului in care s-a facut schimbarea. Schimbarea este un drept, un apanaj al unei majoritati care se constituie. Ma indoiesc ca o sa dea in judecata, pentru ca dansul e un baiat istet si imi pare rau pentru ca ei au iesit din guvernare. M-am inteles bine cu el, in politica nu poti sa spui niciodata nu sau nu se poate. Nu se stie in ce conjunctura, in 2016, in 2020, nu eu neaparat, pentru ca sunt alti colegi de-ai mei de la PSD, vor putea conlucra si cu domnul Marian si cu domnul Diaconu (n.r. Dan Diaconu, viceprimarul Timisoarei, propus pentru schimbare – demers esuat vineri, in sedinta Consiliului Local Timisoara) si, repet, chiar sunt doi tineri de isprava, eu ii respect pe amandoi. Trebuie sa fi de acord ca intr-o primarie, intr-un judet, majoritatile se fac prin consens si trebuie sa respecti votul majoritatii”, spune presedintele CJ Timis Titu Bojin.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0775 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012281 (s)