News Flash:

Scapi de kilograme si de grasimea de pe solduri si talie FARA dieta. Ce sa faci ca sa slabesti fara efort

7 Mai 2018
1289 Vizualizari | 0 Comentarii
ghimbir

Pentru cele mai multe femei, sa urmeze diete drastice pentru a pierde rapid in greutate, reprezinta un compromis atragator, chiar daca rezultatele sunt pe termen scurt si sanatatea ar putea avea de suferit. De aceea, este esential sa stim ca exista numeroase trucuri si modalitati dovedite stiintific care te pot ajuta sa slabesti eficient si sanatos, fara sa apelezi la diete. Poate numai in conditiile in care aceasta este singura ta solutie, iar ea a fost recomandata si intocmita de catre un medic nutritionist, in functie de starea ta de sanatate si obiceiurile tale alimentare.

O modalitate simpla si sigura de a pierde in greutate este sa incorporezi alimente precum ghimbirul in alimentatia ta. Da, ghimbirul slabeste si aduce numeroase alte beneficii sanatatii.

Ghimbirul slabeste si este benefic pentru sanatate
Ghimbirul este un condiment important in multe bucatarii ale lumii, contine foarte putine calorii, are un efect stimulator asupra metabolismului, este utilizat adesea pentru prepararea ceaiurile sau in diferite retete culinare si poseda proprietati uimitoare pentru slabit.
Desigur, numai ghimbirul nu este suficient atunci cand vrei sa pierzi considerabil in greutate, ci, mai degraba, un element ajutator pentru o dieta sanatoasa, echilibrata si un plan de antrenament bine pus la punct sau, cel putin, un stil de viata cat mai activ.
Proprietatile benefice ale ghimbirul, in special asupra tractului digestiv, sunt cunoscute de secole. Cu toate acestea, foarte putini oameni stiu ca ghimbirul este la fel de benefic si in procesul de pierdere in greutate.


Cum te ajuta ghimbirul sa slabesti
Efectele benefice ale ghimbirului au fost studiate indelung, iar cercetarile au demonstrat ca, intr-adevar, planta are potentialul de a sprijini cu succes pierderea in greutate.
O cercetare publicata de Universitatea din Columbia a avut ca obiect de studiu efectele consumului de ceai de ghimbir la micul dejun. Oamenii de stiinta au masurat intensitatea senzatiei de foame si gradul de satietate dupa adoptarea acestui obicei de catre subiecti si, cel mai important, cat de mult a influentat acest obicei alimentar cantitatea de mancare consumata pe parcursul zilei, comparativ cu atunci cand nu a fost consumat ceaiul de ghimbir. S-a descoperit ca ghimbirul suprima pe cale naturala apetitul si, de asemenea, reduce poftele alimentare, ambele contribuind la eforturile de a scapa de kilogramele in plus.

Oamenii care au baut ceai de ghimbir, au mancat, in mod natural, mai putin decat ceilalti. De asemenea, le-a fost mai usor sa urmeze o dieta specifica si sa evite sa manance mai mult decat necesar.

De asemenea, acelasi studiu a descoperit ca ghimbirul accentueaza efectul termic asupra alimentelor, ceea ce se traduce printr-o accelerare a metabolismului. Efectul termic al alimentelor este procesul prin care ingestia de alimente determina cantitatea de energie consumata pentru digerarea lor. Altfel spus, cate calorii sunt consumate atunci cand mananci. Cu cat mai multa energie este necesara pentru procesarea alimentelor ingerate, cu atat mai multe calorii sunt topite in timpul acestui proces.

Atunci cand consumi alimente care cresc acest efect termic, cum este ghimbirul, cresti in mod natural cantitatea de calorii topite de alimentele respective.
Ghimbirul creste nivelul pH-ului din stomac si stimuleaza enzimele digestive si, de asemenea, prin continutul semnificativ de fibre, creste motilitatea gastrointestinala.
Aceste doua efecte combinate, duc la absorbtia rapida a nutrientilor, in timp ce alimentele daunatoare, care pot provoca probleme digestive, cum ar fi constipatie sau balonare, sunt eliminare mai repede din organism.
Un sistem digestiv care functioneaza optim, contribuie la procesarea eficienta a alimentelor si sprijina inclusiv pierderea in greutate, prin eliminarea toxinelor din organism.

De asemenea, ceaiul de ghimbir tine sub control nivelul de cortizol, hormonul stresului care, deseori, se face responsabil pentru depunerea de grasime, mai ales in regiunea abdominala, si mancatul emotional.

Cum sa consumi ghimbir pentru slabit
Ghimbirul este un aliment versatil si poate fi usor incorporat in alimentatie. Il poti folosi in prepararea meselor, ca pe un condiment, sau a ceaiurilor. Sub forma de supliment, el poate fi administrat ca extract, capsule, tinctura sau ulei.

Dintre toate, ceaiul de ghimbir este cea mai accesibila cale prin care te poti bucura de efectele sale benefice pentru pierderea in greutate. Contine numai 10 calorii per 250ml si poate fi preparat din pudra sau radacina de ghimbir.

Ceai din ghimbir proaspat
2 feliute de radacina de ghimbir
250ml apa
miere (optional)


Ceai din pudra de ghimbir
½ sau 1 lingurita pudra de ghimbir
250ml apa
miere (optional)
Apa se da in clocot si se adauga ghimbirul taiat si dat pe razatoare sau pudra de ghimbir. Se mai fierbe inca 5 minute, dupa care se strecoara. Poate fi servit cald, cu sau fara miere. Ideal este sa-l consumi cu 30 de minute inainte de mese. 
Pentru a prepara o bautura cu efecte mai puternice pentru pierderea in greutate, poti adauga scortisoara sau alte alimente care ajuta la slabit, cum ar fi lamaie sau piper cayenne.
Daca nu iti plac ceaiurile, poti obtine un amestec cu efecte similare din piper negru macinat si pudra de ghimbir, in cantitati egale. Consuma acest amestec cu apa calduta in fiecare zi, de doua ori pe zi.
O metoda si mai rapida este sa mesteci o bucata mica de ghimbir cu 30 de minute inainte de mese, pentru suprimarea apetitului.

Efectele secundare ale consumului de ghimbir
Efectele secundare ale consumului de ghimbir sunt foarte rare. Cu toate acestea, planta nu este recomandata oamenilor care sufera de afectiuni cardiovasculare sau diabet. Din aceasta cauza, daca vrei sa folosesti ghimbirul pentru a slabi, este recomandat sa te consulti cu medicul tau in prealabil, pentru a te asigura ca nu-ti pui sanatatea in pericol.
Atunci cand prepari ceaiul de ghimbir, asigura-te ca nu folosesti mai mult de 4g de ghimbir pe zi, pentru a impiedica posibile efecte negative, cum ar dureri sau arsuri stomacale, greata, varsaturi.


miere pudra ghimbir cayenne
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006589 (s)