News Flash:

SCANDALUL FRAUDA LA BAC: ISJ Timis a castigat procesele cu elevii de la Faget

15 Februarie 2016
1420 Vizualizari | 1 Comentarii
ISJ Timis
Inspectoratul Scolar Timis a castigat aproape toate procesele cu elevii de la Faget care au fost eliminati la sesiunea de Bacalaureat din vara anului 2015 pe motiv de frauda. Liceenii au ales calea instantei dupa ce au fost eliminati, iar de atunci se tot desfasoara procese. Acum, doar un singur proces mai este pe rol.
In total, 143 de elevi au fost eliminati la Liceul Traian Vuia din Faget, dupa ce s-au afisat notele la Bacalaureat, pe motiv de frauda. O mare parte dintre acestia au actionat inspectoratul in instanta.
Practic, peste 40 de elevi au contestat decizia de eliminare a lor din examen, sperand ca mai au o sansa in a li se recunoaste Bacalaureatul. Inspectoratul Scolar Timis a castigat insa aceste procese, unul dupa altul, scrie tion.ro.
„In cazul copiilor aproape toate procesele au fost castigate de noi. Mai este un proces care nu s-a finalizat, inca era pe rol”, spune inspectorul scolar general de Timis, Aura Danielescu.
Copiii pot ataca decizia cu recurs. Practic, daca instanta le dadea elevilor castig de cauza, se revoca decizia comisiei judetene care a decis eliminarea lor pe motiv de frauda si le era recunoscut examenul. In urma eliminarii, elevii de la Faget nu mai au voie sa participe la doua sesiuni ale Bacalaureatului. Una dintre aceste sesiuni a trecut, in toamna anului 2015, urmeaza cea din vara 2016, iar in toamna acestui an elevii se pot inscrie pentru a mai da inca o data BAC-ul.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1335 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004357 (s)