News Flash:

Scandalul "Frauda la BAC in Faget": ISJ Timis a castigat jumatate din procese

12 Decembrie 2015
1306 Vizualizari | 0 Comentarii
fraude bac
In prima instanta, Inspectoratul Scolar Judetean din Timis a castigat deja 20 de procese cu acesti elevi, care au atacat decizia prin avocat. Acest lucru inseamna ca hotararea instantei poate fi atacata. La celelalte procese nu s-a dat inca sentinta, ori sunt in diferite faze in instanta.
Nu mai putin de 143 de elevi au fost eliminati din examen, la Liceul Traian Vuia din Faget, dupa ce s-a decis ca acestia au copiat sau au ajutat alti colegi ca copieze. Din cei 143, peste 40 s-au hotarat sa apeleze la instanta pentru a intoarce decizia inspectoratului. Mai sunt procese pe rol, si vor fi in continuare, dar deocamdata le castiga inspectoratul, iar decizia ramane in picioare.
Practic, prin eliminarea lor din examen, elevii nu mai au dreptul sa participe la doua sesiuni consecutive ale examenului de Bacalaureat. Una dintre aceste sesiuni a trecut, in toamna, urmeaza cea de-a doua, in vara anului viitor, iar in toamna lui 2016 vor putea da din nou examenul.
„Cam jumatate dintre procese sunt castigate de noi. Avem peste 40 de chemari in judecata din cei 143 de elevi eliminati la Bacalaureat de la Liceul Traian Vuia din Faget. In acest moment, in mod evident, procesele isi urmeaza cursul. Sunt termene in instanta aproape in fiecare zi”, spune Aura Danielescu, inspector scolar general de Timis.

faget
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006045 (s)