News Flash:

SCANDALUL FIFA - Interpol a dat in urmarire sase persoane, intre care doi fosti oficiali FIFA

3 Iunie 2015
1074 Vizualizari | 0 Comentarii
fifa
Interpolul a anuntat, miercuri, pe site-ul oficial, ca a dat in urmarire sase persoane, intre care se afla si fostii oficiali FIFA Jack Warner si Nicolas Leoz, in cadrul scandalului de coruptie care a zguduit forul fotbalistic mondial.
"La cererea autoritatilor americane, Interpol a emis sase alerte rosii vizand doi fosti oficiali FIFA si patru conducatori de firme sportive pentru fapte de coruptie", a anuntat Interpol.
Cele sase persoane sunt Jack Warner, fost vicesedinte FIFA, presedintele CONCACAF, Nicolas Leoz, fost membru FIFA si fost presedinte CONMEBOL, Alejandro Burzaco, de la firma argentiniana Torneos y Competencias S.A., Hugo Jinkis si Mariano Jinkis (Full Play Group S.A.) si Jose Margulies (cunoscut si ca Jose Lazaro - de la firma Valente Corp. and Somerton Ltd).
Saptamana trecuta, justitia americana a pus sub acuzare 14 persoane in cazul de coruptie in care au fost efectuate arestari intr-un hotel din Zurich, acestea fiind urmatoarele:
Jeffrey Webb - Presedintele Confederatiei de Fotbal din America de Nord, Centrala si Caraibe (CONCACAF) si vicepresedinte al FIFA;
Jack Warner - Fost presedinte al CONCACAF si fost vicepresedinte al FIFA;
Eugenio Figueredo - Fost presedinte al Confederatiei de Fotbal din America de Sud (CONMEBOL) si vicepresedinte al FIFA;
Eduardo Li - Presedintele Federatiei de Fotbal din Costa Rica, urma sa devina membru al Comitetului Executiv al FIFA;
Julio Rocha - Presedintele Federatiei de Fotbal din Nicaragua;
Costas Takkas - Fost presedinte al Federatiei de Fotbal din Insulele Cayman;
Rafael Esquivel - Presedintele Federatiei de Fotbal din Venezuela, din 1988;
José Maria Marin - Fost presedinte al Federatiei Braziliene de Fotbal;
Nicolás Leoz - Fost presedinte al CONMEBOL si fost membru al Comitetului Executiv al FIFA;
Alejandro Burzaco - presdintele excutiv al unei agentii media de sport din Argentina;
Aaron Davidson - Presedintele Traffic Sports USA - promotor de evenimente sportive - si presedinte al North American Soccer League;
Hugo Jinkis - presedinte al unei agentii media cu implicare in fotbal;
Mariano Jinkis - presedinte al unei agentii media cu implicare in fotbal;
José Margulies: acuzat ca a intermediat si facilitat plati ilegale.
Ancheta a inceput dupa ce americanul Chuck Blazer, fost membru al Comitetului Executiv al FIFA, a cooperat cu autoritatile americane. El a pledat vinovat in 2013 la zece capete de acuzare, incluzand complot, inselatorie, frauda electronica, si a platit o amenda de 1,9 milioane de dolari. Alte trei persoane, printre care doi fii ai lui Jack Warner, si doua companii de marketing sportiv au pledat de asemenea vinovate, in acest caz.
Sapte oficiali ai forului mondial au fost retinuti, miercurea trecuta, la Zurich, la solicitarea Departamentului de Justitie al SUA, in legatura cu fapte de coruptie: Jeffrey Webb, Eduardo Li, Julio Rocha, insarcinat cu dezvoltarea FIFA, Costas Takkas, atasat la cabinetul presedintelui CONCACAF, Eugenio Figueredo, Rafael Esquivel, membru al CONMEBOL, si José Maria Marin, membru al Comitetului de organizare al FIFA pentru JO.
Oficiul Federal de Justitie din Elvetia a precizat ca persoanele retinute sunt cercetate pentru luare de mita si primirea de alte foloase, de la inceputul anilor 1990 si pana in prezent, totalizand peste 100 de milioane de dolari. Actiunile lor ilegale ar avea legatura cu unele turnee de fotbal din America Latina.
Implicarea americana in acest caz este ca urmare a faptului ca actiunile ilegale au fost puse la punct in SUA, iar pentru tranzactiile financiare au fost folosite banci din aceasta tara.
Mediafax.ro 

jeffrey webb jack warner
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1177 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006000 (s)