News Flash:

Scandalul continua la Opera Romana

24 Aprilie 2016
1175 Vizualizari | 0 Comentarii
opera spetcacol

Baletul “DSCH. The Dream”, care trebuia sa se joace aseara, pe scena Operei Nationale Bucuresti, a fost momentul protestului. Protestele au inceput din fosa orchestrei. Aceasta, sub conducerea dirijorului Tiberiu Soare, au tacut, iar balerinii pregatiti au incremenit pe scena. Cortina a fost trasa.

Baletul “DSCH. The Dream”, care trebuia sa se joace sambata, 23 aprilie, pe scena Operei Nationale Bucuresti, a fost anulat. Cauza: un nou protest. Orchestra si membrii colectivului Operei au ocupat fosa orchestrei, sub conducerea dirijorului Tiberiu Soare, iar balerinii din spectacol au stat pur si simplu pe scena. Johan Kobborg a postat sambata seara un scurt mesaj pe contul sau de Twitter: "Romania, accepti asta? Europa, accepti asta? Lume?".

 

In ciuda unor negocieri prealabile dintre Tiberiu Soare, dirijorul orchestrei, si Vlad Alexandrescu, ministrul Culturii, spectacolul de aseara nu s-a mai tinut, sub ochii inmarmuriti ai spectatorilor. Mai mult, "Tiberiu Soare le-a spus aseara spectatorilor ca balerinii de pe scena nu reprezinta Opera Nationala. Dar pe scena eram si balerini romani, si straini. E o discriminare fata de dansatorii straini, dar chiar si fata de noi, romanii de pe scena", declara Cristi Preda si Marina Minoiu, artisti ai Operei, citati de Hotnews.ro. "Dupa ce Soare a anuntat ca orchestra nu va canta, tehnicienii de la masa de comanda nu au vrut nici macar sa deschida cortina. Atunci au deschis-o doi dansatori, ca spectatorii sa vada ca noi, balerinii, suntem pregatiti pentru spectacol".

 

“Am fost umiliti de conducerea Ministerului Culturii, care a schimbat patru directori ai Operei de la inceputul lunii pana acum. Oameni de mare valoare au fost pur si simplu calcati in picioare”, a punctat dirijorul Tiberiu Soare, referindu-se si la Vlad Conta, aflat la randul sau in fosa. Conform declaratiei ulterioare pentru “Adevarul” a sopranei Irina Iordachescu, aceasta forma radicala de protest a fost decisa ca urmare a faptului ca ministrul Vlad Alexandrescu nu le-a raspuns pana la ora promisa, in cursul zilei de sambata, la solicitarile din memoriul depus de protestatari in aceasta saptamana la minister, asa cum promisese. In acest moment, balerinii aflati pe scena au dat la o parte cortina si s-au aratat publicului, exprimandu-si astfel disponibilitatea de a performa.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1176 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004290 (s)