News Flash:

SCANDALOS! Corul Regal Venlona, alungat din Piata Libertatii din Timisoara de catre politisti!

23 August 2015
1454 Vizualizari | 0 Comentarii
Corul Regal Venlona
Au cantat cu sala arhiplina in deschiderea Festivalului de opera si opereta de la Timisoara, insa au fost alungati de politistii locali atunci cand au vrut sa repete experienta pentru timisoreni, in Piata Libertatii. Este vorba despre membrii Corului Regal Venlona, din Venlo (Olanda), care au ramas cu un gust amar despre Timisoara.
Sute de timisoreni au stat la coada, ca pe vremuri, vineri seara, la concertul inaugural al Festivalului de opera si opereta de la Timisoara, sustinut de Corul Regal Venlona din Venlo, alaturi de solistii vocali si orchestra Operei Nationale Romane. Impresionati de primirea publicului timisorean, care a umplut pana la refuz sala Operei Nationale, membrii Corului Regal Venlona au decis, sambata dupa-amiaza, sa le ofere timisorenilor o surpriza si sa cante gratuit in Piata Libertatii.
Este de mentionat faptul ca reprezentantii municipalitatii doresc sa transforme aceasta piata intr-una plina de evenimente, care sa atraga atat timisoreni, cat si turisti. Ceea ce s-a intamplat cu Corul Regal Venlona este, insa, total opusul acestei intentii, scrie tion.ro.
Potrivit numerosilor martori, in momentul in care membrii Corului Regal au inceput sa cante, de ei s-au apropiat politistii locali care patruleaza in zona. Acestia le-au pus in vedere ca ori se opresc din cantat imediat, deoarece nu au autorizatie pentru acest moment, ori vor primi amenda.
Evident, membrii Corului Regal Venlona au ramas siderati, insa s-au conformat. Iar timisorenii au fost privati de un eveniment care putea ridica statutul Timisoarei, oras candidat la titlul de Capitala Culturala Europeana, in 2021.
In 2007, faimosul violonist Joshua Bell, premiat cu Grammy, isi lua vioara de 3 milioane de dolari si canta intr-o statie de metro din Washington. Pe langa el au trecut peste 1000 de persoane, dar doar 27 s-au oprit sa il asculte si chiar sa ii arunce o bancnota. In lumina celor intamplate in acest weekend, experimentul social care a facut atunci inconjurul internetului ar fi fost foarte diferit, daca ar fi avut loc la Timisoara.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006335 (s)