News Flash:

SCANDALOS! Cea mai noua autostrada din Romania a crapat dupa doar zece zile de la deschidere (FOTO)

26 Noiembrie 2014
1062 Vizualizari | 0 Comentarii
O fisura cu o lungime de zece metri si o latime de un centimetru a aparut marti pe cea mai noua autostrada din Romania, deschisa in urma cu zece zile intre localitatile Cunta si Saliste, aflate pe ruta Orastie-Sibiu, potrivit turnulsfatului.ro.
Publicatia sibiana arata ca zona in care a aparut fisura se afla la kilometrul 60 de pe autostrada Orastie-Sibiu, unde muncitorii de la firma italiana Impregilo au lucrat la foc continuu inainte de deschiderea traficulu. Dupa semnalarea crapaturii, traficul in zona a fost inchis pe banda respectiva, iar muncitorii au preluat cateva probe de-a lungul fisurii si au astupat-o cu ciment. Astfel, in trei ore circulatia a fost reluata.
Tronsonul de 22 de kilometri, inaugurat pe 14 noiembrie, a fost deschis cu o intarziere de un an si jumatate, din cauza alunecarilor de teren din zona respectiva. Concret, alunecarile de teren au obligat constructorul sa excaveze terasamentul deja construit pe o portiune de aproximativ un kilometru lungime, sa consolideze terenul si sa ridice din nou terasamentul care pe alocuri ajunge la 12 metri inaltime, iar termenul scurt in care a fost executata aceasta lucrare a ridicat semne de intrebare cu privire la calitatea lucrarilor, precizeaza turnulsfatului.ro.
In ceea ce priveste zonele cu probleme, ministrul transporturilor Ioan Rus declara pe 14 noiembrie ca zonele "sensibile" sunt monitorizate permenent, iar la nevoie „vor interveni utilajele". Ziarul Financiar a scris saptamana trecuta ca zona cu pericol este marcata corespunzator, iar viteza maxima legala pe o portiune din acest tronson este limitata la 80 km/h. Mai mult, pe mai multi kilometri erau vizibile mai multe utilaje care incercau sa stabilizeze terenul pe laturile autostrazii si de asemenea erauin continuare multi muncitori pe santier. Pe de alta parte, cu toate ca viteza este limitata pe portiunea cu probleme, putini soferi incetinesc, ceea ce creste riscul unui incident.

orastie-sibiu autostrada orastie-sibiu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1179 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005372 (s)