News Flash:

Scandal urias la Vatican

9 Aprilie 2015
1372 Vizualizari | 0 Comentarii
Vaticanul este afectat de doua scandaluri, unul in care este implicat un preot italian acuzat ca a navigat pe Internet in cautarea unor amanti homosexuali si ca a participat la petreceri gay, iar altul in care un preot din sudul Italiei este suspectat ca a ucis o enoriasa, relateaza The Independent.
Parintele Gratien Alabi, din Republica Democrata Congo, este anchetat pentru crima dupa descoperirea osemintelor unei femei sub lespezile unei vechi capele. Osemintele ar apartine Guerrinei Piscaglia, in varsta de 50 de ani, care a disparut din Arezzo, in Toscana, in urma cu un an, afirma The Times.
Cazul a generat interesul presei, unele ziare afirmand ca parintele Alabi era implicat intr-o relatie amoroasa cu femeia, cu care ar fi avut un copil. Parintele Alabi a negat aceste acuzatii, sustinand ca nu este vinovat.
Intre timp, in nordul tarii, Curia locala se confrunta cu acuzatiile formulate de un barbat in varsta de 32 de ani din Rovigo, localitate situata intre Bologna si Venetia. Acesta s-ar fi adresat presei dupa ce autoritatile bisericesti nu au luat atitudine dupa plangerea sa oficiala la Curtea Ecleziastica din regiunea Puglia impotriva unui preot in varsta de 50 de ani, a carui identitate nu a fost dezvaluita.
Tanarul a pretins ca l-a cunoscut pe preot prin intermediul Facebook si a legat o prietenie stransa cu acesta, care i-a marturisit ca este homosexual. In plangerea sa, barbatul a inclus o copie a conversatiei sale cu preotul, afirma publicatia italiana Corriere del Mezzogiorno.
In aceste interactiuni online, preotul a recunoscut ca a intretinut relatii sexuale cu alte figuri religioase, precum si cu membri ai Garzii Elvetiene de la Vatican, folosindu-se de Internet pentru a gasi noi parteneri.
In urma implicarii arhiepiscopului de Taranto Filippo Santoro, preotul respectiv a fost caterisit, odata ce s-a stabilit ca acuzatiile se sustin. El a adaugat ca acuzatiile includ comportament care este "absolut incompatibil cu preotia". Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005034 (s)