News Flash:

Sase judete din vestul tarii sunt sub cod portocaliu de canicula

11 August 2017
960 Vizualizari | 0 Comentarii
harta
Sase judete din vestul tarii se afla si vineri, pentru a doua zi consecutiv, sub cod portocaliu de canicula, temperaturile urmand sa atinga din nou 39 de grade in aceste zone, iar Capitala si 23 de judete sunt sub avertizare cod galben. Meteorologii spun ca incepand de sambata noapte vremea va deveni instabila in vestul tarii, unde vor fi ploi torentiale si vijelii.
Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), valul de caldura se extinde in cea mai mare parte a tarii, iar in zonele joase de relief va fi canicula si indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. In timpul noptii, vor fi temperaturi de 20 de grade, iar in Dealurile de Vest vor fi 23-25 de grade.
In judetele Dolj, Mehedinti, Caras-Severin, Timis, Arad si Bihor, codul portocaliu este in vigoare si vineri. In aceste zone, disconfortul termic va fi accentuat si se vor inregistra frecvent temperaturi maxime de 37-38 de grade, putand ajunge pana la 39 de grade.
De asemenea, in Maramures, nordul Crisanei, in cea mai mare parte a Transilvaniei, in nordul si estul Olteniei, in Muntenia si sudul Moldovei, disconfortul termic va creste, iar maximele termice se vor situa vineri intre 35 si 37 de grade.
Astfel, sunt cod galben de canicula Capitala si 23 de judete: Satu Mare, Maramures, Salaj, Bistrita-Nasaud, Cluj, Mures, Hunedoara, Alba, Sibiu, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea, Galati, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita si Braila.
Sambata dupa-amiaza, dar mai ales in noaptea de sambata spre duminica, vremea va deveni instabila in vestul si sud-vestul tarii, unde vor fi ploi torentiale, vijelii si grindina, mai spun meteorologii. News.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005840 (s)