News Flash:

Sarlota, satul din Banat care a uimit o lume intreaga. La 50 km de Timisoara avem o adevarata minune

24 Februarie 2015
1522 Vizualizari | 0 Comentarii
sarlota1
Putini dintre dumneavoastra cunosc faptul ca in Banat exista un catun care a ajuns la inimile turistilor straini. Satucul se numeste Charlottenburg (sau Sarlota) si este situat la doar o ora de mers cu masina de Timisoara, mai exact la o distanta de 50 de kilometri. 
Poate va intrebati de ce este atat de spectaculos. Ei bine, satul are o forma perfect circulara si a fost declarat monument istoric de catre Ministerul Culturii si Cultelor.

“Acest sat este singurul sub forma circulara. Nici o casa nu este nici cu un deget mai inalta ca alta si nici cu un picior mai distantata una fata de alta, avand un stil foarte frumos simetric; la fel si cele patru intrari in sat – au aceeasi distanta una fata de alta”, povestea pantofarul Johann Caspar Steube, in 1779. Dupa Revolutie, plecarea svabilor in Germania a lasat localitatea fara viata. Unii s-au intors pentru a-si transforma casele parintesti in case de vcanta. Au fost refacute bisercile, casele, iar locuitorii cu origini germane mai sunt doar doi.

Galerie Foto

sarlota2
banat charlottenburg sarlota
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006275 (s)