News Flash:

Sarbatorile au trecut, dar o friptura buna tot merge la cina. Iata cum sa prepari o friptura delicioasa de vita in sos de vin

6 Ianuarie 2016
726 Vizualizari | 0 Comentarii
friptura de vita in sos de vin
Pentru o reteta reusita de friptura de vita in sos de vin, ai nevoie si de unele ingrediente care sa-i dea un plus de savoare si aroma: foi de dafin, oregano ori cimbru. Este acel fel de mancare care se preteaza a fi si o cina in familie dar si una cu prietenii. Oricum arfi, vei avea mare succes.


Ingrediente (4 portii)


- 800 g pulpa de vita


- 500 ml vin rosu


- 2 morcovi


- 1 ceapa


- 1/2 telina


- 400 ml supa de carne


- 2 linguri faina


- 3 linguri bulion



- 2 foi de dafin


- 2-3 catei de usturoi


- sare


- piper



- oregano



- cimbru



- ulei



- 1 portocala



Friptura de vita in sos de vin – Cum se prepara

Se spala carnea, se presara cu toate condimentele, se ruleaza si se lasa la marinat in vin peste noapte. Se scoate carnea de la marinat, se prinde cu scobitori mai lungi, ca sa nu se desfaca, si se prajeste in ulei incins pana devine aurie. Se scoate carnea si in acelasi ulei calesti ceapa, usturoiul tocat, morcovii si telina taiate cuburi, se adauga vinul in care s-a marinat carnea si 100 ml apa.

Se asaza carnea in acest sos, se pun foile de dafin si se acopera cu un capac. Se coace in cuptorul preincalzit pana se inmoaie si intra furculita usor in carne. Din cand in cand, se unge friptura cu sosul din cratita. Cand s-au facut, se scot carnea si legumele, se ingroasa sosul cu faina amestecata cu supa de carne si cu bulionul si se fierbe la foc mic.

Se pun inapoi in sos legumele fierte, se condimenteaza cu sare si piper si se adauga o lingura cu suc de portocale. Se serveste carnea asezonata cu sos si cu cartofi fierti.


- oregano - cimbru - ulei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 35 queries | Mysql time :0.021961 (s)