News Flash:

Sarbatoare la Filarmonica Banatul

24 Mai 2015
1349 Vizualizari | 0 Comentarii
filarmonica banatul2
Ioan Holender, fost director al Operei din Viena si unul dintre cei mai celebri manageri de cultura din Europa, va fi sarbatorit la Filarmonica Banatul in cadrul unui concert al carui solist va fi chiar fiul sau, baritonul Liviu Holender. Festivalul Timisoara Muzicala in 2015 se va incheia cu prima auditie a unui concert de tuba, intr-un eveniment extraordinar, cu invitati din Germania.
Luni, 25 mai, de la ora 19, oaspetele Filarmonicii Banatul va fi Ioan Holender, fost director al Operei din Viena si unul dintre cei mai celebri manageri de cultura din Europa. El va fi sarbatorit in cadrul unui concert al carui solist va fi chiar fiul sau, baritonul Liviu Holender. Concertul de arii din opere celebre de W. A.Mozart va fi dirijat de Radu Popa, in sala Capitol. Cu acest prilej, va fi lansat volumul ”Ioan Holender – de la Viena la Timisoara” (Editura Brumar) de Cornel Ungureanu si Vasile Bogdan.
Editia XL-a a Festivalului Timisoara Muzicala se va incheia joi, 28 mai 2015, cu un Concert simfonic extraordinar, dirijat, de la ora 19, de Walter Hilgers (Germania). Stralucit interpret la tuba, maestrul Hilgers a cantat in mod regulat, intre 1982 si 1986, cu orchestra Filarmonicii din Berlin, iar din 2005 cu cea a Filarmonicii din Viena. Ca dirijor, a condus importante orchestre din Europa. Tot din Germania vin si solistii concertului: Siegfried Jung (tuba) si Nina Karmon (vioara). Programul concertului cuprinde Sea Songs si Concertul pentru tuba si orchestra, in prima auditie, de Ralph Vaughan Williams si Concertul pentru vioara si orchestra in Re major de Beethoven. Evenimentul este realizat in colaborarea cu Centrul Cultural German din Timisoara, cu sustinerea Goethe Institut si a Ministerului German de Externe.

ioan holender filarmonicii banatul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1098 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004542 (s)