News Flash:

Sapte tragedii la locul de munca in Timisoara, de la inceputul anului

15 Mai 2016
991 Vizualizari | 0 Comentarii
accident de munca
Conform inspectorului sef al ITM Timis, Pavel Kasai, de la inceputul anului si pana in 30 aprilie, 53 de persoane au fost depistate lucrand fara forme legale, la negru. ITM a primit in aceasta perioada si 514 sesizari, majoritatea pentru plata salariilor restante si neplata muncii suplimentare. ITM a realizat in perioada mai sus mentionata 1.537 de controale, au fost sanctionati 664 de angajatori si au fost depistati 31 de angajatori care practica munca fara forme legale. De asemenea, s-a trimis un dosar penal pentru un angajator, depistandu-se sapte persoane care munceau fara forme legale – la negru, scrie tion.ro.
„Chiar acum doua zile am avut o campanie la nivel de judet, am antrenat 22 de inspectori, cu Politia, cu Jandarmeria, pentru a putea desfasura aceasta activitate, si am depistat 14 lucratori in domeniul constructiilor care lucrau fara forme legale de angajare. Sanctiunea difera, noi mergem pe minim de 10.000 de lei de persoana, dar putem merge si pe 20.000. Am gasit chiar o firma in domeniul constructiilor, unde au fost gasiti sapte lucratori fara forme legale de angajare. Legea spune ca peste cinci angajati fara forme legale se intocmeste dosar penal si am trimis actele catre Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara. Amenzile date in aceasta perioada sunt in valoare de 916.000 de lei”, a spus Pavel Kassai, seful ITM Timis.
Tot in aceasta perioada au fost si 72 de accidente de munca, sapte accidente de munca mortale, dublu fata de aceeasi perioada a anului trecut. De asemenea, 10.000 de zilieri lucreaza, pe luna, in judetul Timis.

pavel kassai itm timis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1267 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006345 (s)