News Flash:

Salvator: Am avut emotii! Copilul scos din fantana a stat peste 10 ore si jumatate in apa

26 Aprilie 2017
1009 Vizualizari | 0 Comentarii
copil in fantana2
Copilul de 2 ani, din Balta Sarata, salvat de pompieri dupa o misiune extrem de dificila, ce a durat mai bine de 10 ore, a stat pe jumatate in apa, insa a dat tot timpul semne ca este in viata, chiar daca, la un moment dat, a devenit mai putin dinamic, a declarat unul dintre salvatori.
Prim-adjunctul inspectorului general al Inspectorului General pentru Situatii de Urgenta, locotenet-colonelul Cristian Radu, a declarat presei, la finalul operatiunii de salvare a copilului din Balta Sarata, judetul Teleorman, ca baiatul a stat timp de mai bine de 10 ore pe jumatate in apa, dar a dat semne de viata tot timpul.
„Sunt peste zece ore in care copilul a stat jumatate in apa. Speram cu totii ca viata lui sa fie salvata. Au fost doua bucati de fier beton, indoite la capete, cu care am reusit, cu ajutorul camerei care era introdusa in put, sa-l localizam, sa introducem cele doua dispozitive pe langa copil si dupa aceea sa-l agatam de haine. Am mers pe alternative pe care le-am incercat simultan, daca nu mergea una, trebuia sa continuam cu cealalta”, a declarat presei prim-adjunctul inspectorului general al IGSU, locotenent colonel Cristian Radu.
Practic, modalitatea prin care a fost scos copilul din fantana a fost una pe care o incercasera pompierii si inainte, dar fara succes. A doua oara, acestia si-au asumat un risc mai mare, deoarece copilul nu mai putea ramane in acea stare.
„Colegii mei care au sosit primii la fata locului au incercat acelasi lucru, dar copilul, la un moment dat, s-a intepenit, era prins undeva intre corpul pompei si peretii putului. (...) Trebuia sa imi asum acest risc. Orice alternativa pe care as fi ales-o presupunea un risc foarte mare. A fost extrem de riscant, pentru ca putea sa scape din acele dispozitive. (...) Am preferat sa ne asumam acest risc pentru a putea sa scoatem copilul in cel mai scurt timp posibil”, a mai spus Cristian Radu.
Prim-adjunctul IGSU a mai declarat, dupa ce a fost scos baiatul ca aceasta a fost una dintre cele mai grele misiuni la care a participat, pentru ca baiatul era foarte mic si nu se putea coopera cu el, fiind si in stare de soc.
„Am avut tot timpul emotii, dar a trebuit sa mi le stapanesc. Copilul are doar un an si opt luni, nu era cooperant, este foarte greu sa cooperezi cu un copil aflat in stare de soc, aflat jumatate in apa”, a mai spus Cristian Radu.
Potrivit salvatorului, copilul a fost activ, „pana la un moment dat cand din cauza probabil si a hipotermiei pe care a avut-o, la un moment dat a devenit mai putin dinamic, dar constient”.
Peste 40 de pompieri au intervenit la Balta Sarata, din judetul Teleorman, fortele de interventie actionand pe doua fronturi, atat prin manevrarea unui dispozitiv in interiorul locului in care copilul a ramas captiv, cat si prin sapaturi in exteriorul putului, pentru a scoate un copil de 2 ani cazut in fantana, la o adancime de circa 16 metri.
Copilul a fost monitorizat permanent cu ajutorul unei camere video. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1326 (s) | 43 queries | Mysql time :0.011901 (s)