News Flash:

Salariatii UCM Resita asteapta in continuare modificarea Legii insolventei

2 Mai 2014
1147 Vizualizari | 0 Comentarii
Salariaţii Uzinei Constructoare de Maşini Reşiţa, societate care se află în insolvenţă, sunt dezamăgiţi de faptul că nici la această oră nu au fost făcute modificările la Legea Insolvenţei nr. 85/2006 care ar fi permis conversia datoriilor UCMR în acţiuni.

Creanţele Uzinei Constructoare de Maşini Reşiţa au fost preluate de către AAAS, de la Ministerul de Finanţe.

'Ne miră faptul că nu a fost operată cea mai importantă modificare - celebra literă k - cea care ar fi permis conversia datoriilor UCMR în acţiuni. Contează foarte mult ca factorul decizional politic să-şi facă treaba, şi nu şi-o face. UCMR-ul este obligat ca, în perioada următoare, să se axeze pe a aduna contracte pentru a acoperi portofoliul de comenzi. La ora actuală, se semnează contracte mai mici şi încercăm, uşor-uşor, să încropim o sumă care să acopere cât de cât necesităţile salariale', a declarat marţi, la şedinţa Comisiei de Dialog Social Caraş-Severin, Jivomir Tovladiat, preşedintele filialei judeţene a CNSLR Frăţia. 

În prezent, mai bine de jumătate din salariaţii UCM Reşiţa se află în şomaj tehnic şi primesc 75% din salariu. Atât ei, cât şi cei care muncesc, speră ca, în cel mai scurt timp, să aibă loc şi conversia datoriilor în acţiuni, deoarece, spune Tovladiat, 'statul are nevoie de UCMR'. 

'Cei responsabili şi-au dat seama că UCM Reşiţa trebuie să intre în sistemul de stat, cel puţin pentru o perioadă. Chestiunile juridice se mişcă în România foarte greu. În privinţa salariilor angajaţilor, nu am avut nicio negociere în ultimii doi-trei ani', afirmă liderul de sindicat. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0803 (s) | 34 queries | Mysql time :0.013839 (s)