News Flash:

Sala de asteptare din Gara de Nord, transformata in muzeu

10 Februarie 2015
1418 Vizualizari | 0 Comentarii
Surpriza pentru calatorii care sosesc la Timisoara pe calea ferata. Gara de Nord din Timisoara ii va intampina cu o imagine noua, decorata artistic. Initiativa a insemnat realizarea unor picturi murale in sala de asteptare, in care se regasesc atat simboluri ale orasului, cat si din istoria transportului feroviar.
Demarat anul trecut, proiectul de igienizare si reabilitare primara a fatadei Garii de Nord Timisoara, dar si a holului mare al cladirii, incepe sa fie vizibil. Imaginea deplorabila pe care o afisa imobilul a fost inlocuita cu zugaveli noi. Mai mult, holul garii a fost decorat cu o serie de picturi murale.
„Am vrut sa aducem o imagine mai atractiva, mai calda a garii”, ne spune Alexandru Simu, seful Regionalei CFR Timisoara.
„Noile picturi murale prezinta o serie de elemente care prezinta legatura garii cu Timisoara, este vorba de gara veche cu trenul cu aburi, de noua imagine a garii si cu noile trenuri Imperio, Catedrala, la care se lucreaza, dar si Opera din Timisoara”, am mai aflat de la Simu, scrie tion.ro.
Proiectul nu se termina aici. El a fost oprit temporar, din cauza temperaturilor scazute. Tot pentru holul mare se doreste refacerea scarilor si schimbarea pardoselii.  De asemenea, continua lucrarile pentru fatada cladirii principale si secundare, dinspre liniile de cale ferata. Vor fi efectuate investitii si la holul care gazduieste casele de bilete. Lucrarea este efectuata din fonduri proprii ale Regionalei.
Daca vremea va fi favorabila, lucrarile ar urma sa fie terminate in luna martie sau aprilie.
Peroane noi si renovate
Seful Regionalei CFR Timisoara  a declarat pentru www.tion.ro ca investitiile din acest proiect nu se opresc aici. De lucrat s-a lucrat inclusiv la peroane. Astfel, la peroanele 6 si 7 copertina a fost refacuta, iar acestea au fost inaltate, special pentru a asigura un confort sporit pasagerilor. Mai mult de lucru va fi la peroanele 7 si 8, care erau grav deteriorate.
„Acolo erau probleme foarte mari, aici ma gandesc mai ales la doamne. Vor fi realizate peroane in adevaratul sens al cuvantului. Nu se putea umbla, ce sa mai vorbim de tras un troller. Situatia se va schimba si vor fi realizate noi peroane”, am mai aflat de la Alexandru Simu.
Tot ca o noutate,  inca de anul trecut, atat in Gara de Nord Timisoara, cat si la Arad, clientii beneficiaza de internet Wireless gratuit.

nord timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1342 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006566 (s)