News Flash:

Saakasvili: Putin a inceput un RAZBOI pentru a restabili Uniunea Sovietica. "Va lupta pana la capat"

18 Februarie 2015
1156 Vizualizari | 0 Comentarii
Fostul sef de stat georgian Mihail Saakasvili a apreciat marti, intr-un interviu pentru postul de televiziune Rustavi-2, ca presedintele rus Vladimir Putin va lupta pana cand va restabili Uniunea Sovietica, relateaza portalul Gruzia Online.
"Vladimir Putin a decis in mod clar ca este razboiul sau pe viata si pe moarte, razboiul pentru restabilirea Uniunii Sovietice. Pentru el, independenta Georgiei, Azerbaidjanului, Armeniei, Ucrainei este o anomalie, la fel cum era pentru bolsevici independenta Georgiei. Prin urmare, va duce aceasta lupta pana la capat, nu exista niciun dubiu", a apreciat Saakasvili, numit recent la conducerea Consiliului consultativ international pentru reforme in Ucraina.
Referindu-se la armistitiul intre Kiev si rebelii prorusi din estul Ucrainei, noul consilier al presedintelui ucrainean a declarat ca Petro Porosenko era constient in momentul anuntarii incetarii focului ca cealalta parte nu o va respecta.
In opinia sa, "Rusia vrea sa ocupe Debalteve", un important nord feroviar, "pentru a asigura legaturile intre teritoriile pe care le controleaza".
Pe de alta parte, Saakasvili a spus ca ar putea sa revina la putere in Georgia "pe calea alegerilor".
Autoritatile georgiene au cerut Ucrainei extradarea lui Mihail Saakasvili, inculpat pentru abuz de putere in tara sa.
Mihail Saakasvili, care a fost presedinte al Georgiei in perioada 2004-2013, conduce Miscarea Nationala Unita (MNU), prezenta in Parlamentul de la Tbilisi. Urmatoarele alegeri parlamentare din Georgia vor avea loc in toamna anului 2016.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1138 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005160 (s)