News Flash:

Rusia risca suspendarea de la Euro 2016

14 Iunie 2016
1107 Vizualizari | 0 Comentarii
euro 2016 1
Echipa nationala de fotbal a Rusiei risca descalificarea de la Euro 2016 dupa ce UEFA a amendat, marti, Federatia Rusa cu 150.000 de euro pentru incidentele provocate de catre suporterii sai in timpul meciului cu Anglia, noteaza cotidianul englez Mirror.
In comunicatul UEFA se arata ca Rusia a fost descalificata cu suspendare, ceea ce inseamna ca rusii vor fi eliminati de la Campionatul European la urmatorul incident de acest gen.
Suporterii rusi si englezi au fost protagonistii unor incidente violente care au avut loc sambata, in interiorul arenei Stade Velodrome si pe strazile din Marsilia, inainte si dupa meciul Anglia-Rusia, scor 1-1, in grupa B de la Euro 2016.
Comitetul Executiv al UEFA a avertizat federatiile de fotbal din Anglia si Rusia ca nu va ezita sa impuna sanctiuni suplimentare, daca astfel de acte de violenta vor aparea.
Decizia privind amendarea Rusiei si ultimul avertisment privind descalificarea se refera doar la incidentele care au avut loc in stadion si care sunt sub jurisdictia UEFA. Se poate face apel impotriva acestei hotarari. Fanii rusi sunt acuzati de rasism si de folosirea materialelor pirotehnice in timpul meciului din Marsilia.
Fanii englezi care au fost prezenti pe stadion la meciul cu Rusia sustin ca unii suporteri rusi purtau tricouri cu nationala Angliei pentru a se infiltra in multime, inainte de a ataca violent.
Un grup de 29 de suporteri ai echipei nationale de fotbal a Rusiei sunt expulzati, marti, din Franta, in urma scenelor repetate de violenta din orasele care gazduiesc Euro 2016, noteaza BBC. Politia franceza sustine ca 150 de "huligani rusi foarte bine pregatiti" sunt de vina pentru confruntarile violente din Marsilia de sambata. 35 de persoane au fost ranite, majoritatea suporteri englezi, iar 20 de oameni au fost arestati dupa trei zile de violente in Marsilia.
Federatia Engleza de Fotbal (FA) a precizat, marti, prin vocea presedintelui Greg Dyke, ca are "ingrijorari serioase" in privinta securitatii in orasul francez Lille, unde suporterii englezi si rusi vor ajunge in aceasta saptamana pentru meciurile de la Euro 2016. Suporterii englezi de fotbal trebuie sa ajunga la Lille inaintea meciului de joi cu Tara Galilor din orasul vecin Lens, in timp ce Rusia va juca impotriva Slovaciei, miercuri, la Lille.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1193 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006268 (s)