News Flash:

Rusia cere SUA sa-si retraga imediat avioanele de razboi din spatiul aerian sirian

30 Septembrie 2015
1117 Vizualizari | 0 Comentarii
F15
Oficiali rusi au cerut ca avioanele americane de razboi sa paraseasca imediat spatiul aerian sirian, a declarat miercuri un oficial american de rang inalt, citat de Fox News.
Oficialul american a declarat pentru Fox News ca diplomatii rusi au transmis un demers oficial in care cer ca aeronavele americane sa paraseasca Siria, adaugand ca avioanele de razboi ruse survoleaza in prezent teritoriul sirian.
Surse militare americane au precizat insa pentru Fox News ca avioanele SUA nu vor da curs cererii formulate de rusi.
"Nu exista nimic care sa indice ca ne schimbam operatiunile deasupra Siriei", a declarat un oficial de rang inalt din domeniul apararii.
"Am avut toate indiciile in ultimele saptamani ca (rusii) vor face ceva, tinand cont de consolidarea" prezentei militare ruse in Siria.
Demersul Moscovei reprezinta o escaladare majora a tensiunilor dintre cele doua tari si intervine la scurt timp dupa ce Consiliul Federatiei a aprobat miercuri, in unanimitate, cererea presedintelui rus Vladimir Putin de a folosi fortele armate ruse in strainatate.
Decizia senatorilor rusi prevede doar folosirea Fortelor Aeriene, nu si trimiterea de trupe la sol, a precizat anterior Serghei Ivanov, consilier in cadrul Kremlinului. "Vorbim exclusiv despre operatiuni ale Fortelor Aeriene ruse, asa cum a spus deja presdintele nostru, folosirea trupelor la sol in teatrele de operatiuni fiind exclusa. Scopul militar al operatiunii este exclusiv sustinerea aeriana a fortelor guvernamentale siriene, in lupta lor impotriva (gruparii teroriste) Stat Islamic", a explicat Ivanov. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1272 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004666 (s)