News Flash:

Rovana Plumb ii da replica lui Iohannis: Guvernul sa fie lasat sa isi faca treaba

8 Mai 2018
834 Vizualizari | 0 Comentarii
Rovana Plumb

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, ii raspunde presedintelui Klaus Iohannis, care a criticat gradul de absorbtie al fondurilor europene, si spune ca a adus nivelul, de la zero la suta absorbtie in guvernarea Ciolos, la 16%.
"Am vazut ca domnul presedinte Iohannis este preocupat de faptul ca PSD nu ar lupta cu fondurile europene. Am vazut ca domnul presedinte a spus ca este ingrijorat de faptul ca guvernul nu ar fi absorbit suficiente fonduri europene. Domnul presedinte Iohannis mimeaza ca este ingrijorat pentru ca daca intr-adevar ar fi fost ingrijorat atunci ar fi avut o reactie mult mai dura in 2016 cand Romania a avut absorbtie zero a fondurilor europene in perioada de mandat al Guvernului Iohannis Ciolos. Spre deosebire de domnia sa, noi ne-am luptat si am reusit sa transformam zero barat al guvernului domnului Iohannis in 16% absorbtie fata de media europeana care este de 18%", a declarat Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene.

Ministrul sustine ca e nevoie ca Executivul sa fie lasat sa munceasca pentru a avea rezultate.

"Pentru mine este de neinteles modul in care domnul presedinte a vorbit despre fondurile europene din primul trimestru. Cred ca este imperios necesar ca guvernul sa fie lasat sa isi faca treaba. Nu vreau sa intru intr-o polemica, insa aceasta incrancenare politica nu ajuta cu nimic la bunul mers de care avem cu totii nevoie, la bunul mers al Romaniei", a mai spus Rovana Plumb.


Declaratiile vin dupa ce presedintele Klaus Iohannis a declarat luni seara ca: "Fondurile europene, un nou esec al PSD. Pe partea de venituri, suntem cu 37% sub valoarea programata. La cheltuieli suntem la 43% sub valoarea programata. Este totusi mult sub ce s-a programat si este inadmisibil ca aceste fonduri europene sa nu faca parte din prioritatile Guvernului.Dar de ce sa ne miram? PSD are tot felul de prioritati: lupta cu BNR, lupta cu investitorii, cu multinationalele, numai cu fondurile europene nu prea se lupta, pentru ca, daca s-ar lupta in interesul romanilor, ar trage banii si ar realiza investitii. Macar de acolo, daca din fonduri proprii nu reusesc sa faca acest lucru".


klaus iohannis ciolos
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1199 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006467 (s)