News Flash:

Rovana Plumb, cu lacrimi in ochi inaintea CEx: Respect democratia si dreptul la protest, dar nu pot sa cred ca pot exista atitudini de bucurie, de cantec si dans fata de necazul unui om. Liviu Dragnea nu trebuie sa plece

22 Iunie 2018
900 Vizualizari | 0 Comentarii
Rovana Plumb

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, si-a exprimat sustinerea fata de liderul PSD Liviu Dragnea, spunand ca acesta nu trebuie sa plece nici din fruntea partidului si nici din functia de presedinte al Camere Deputatilor. Plumb s-a declarat afectata de situatia in care se afla Dragnea si a avut acrimi in ochi cand a vorbit despre el cu jurnalistii, inainte de sedinta Comitetului Executiv al partidului. Ministrul a adaugat ca, desi respecta dreptul la protest, nu intelege cum pot exista "atitudini de bucurie, de cantec si de dans fata de necazul unui om”, facand referire atat la protestul din Piata Victoriei, unde mai mul'i oameni au venit cu sampanie pentru a sarbatori condamnarea lui Liviu Dragnea.
Intrebata ce va propune in CEx, Rovana Plumb a raspuns: "Sustinere totala fata de presedintele Liviu Dragnea. Cuvantul de ordine: unitate, solidaritate, care confera forta partidului nostru. Avem doua angajamente dupa care trebuie sa ne ghidam. In primul rand, anagajamentul fata de cei care ne-au transferat increderea lor pentru a guverna Romania, pentru a guverna in folosul romanilor, iar al doilea angajament, acela de a pune capat sirului de abuzuri. Tara in care prezumtia de nevinovatie poate fi suspendata, este o tara care va pierde, pentru ca in curand, daca prezumtia de nevinovatie nu va fi respectata, este posibil ca libera exprimare sa fie si ea suspendata, si atunci nu mai putem vorbi de democratie”.

Plumb a subliniat ca Liviu Dragnea nu trebuie sa plece nici de la conducerea partidului, nici din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, avand in vedere ca pana la decizia finala el beneficiaza de prezumtia de nevinovatie. Ministrul a adaugat ca Dragnea trebuie "sa continue efortul de a putea guverna bine si de a face lucruri bune”.

"Sunt convinsa ca va veni o zi in care se va face dreptate. Cred in nevinovatia lui Liviu Dragnea”, a spus Plumb.

Ministrul a mai spus ca respecta dreptul la protest si democratia, insa nu poate intelege cum se pot bucura unii oameni de necazul altora.

"Ceea ce vreau sa spun, si fac un apel, este ca nu mi-as fi dorit si nu as fi crezut ca dupa 28 de ani de la Revolutie sa traim momente in care ura sa fie atat de puternica si vizibila. Nu pot sa inteleg - respect democratia, dreptul la protest, dar nu pot sa cred ca pot exista atitudini de bucurie, de cantec si dans fata de necazul unui om”, a spus ministrul Fondurilor Europene.

Rovana Plumb a avut lacrimi in ochi atunci cand a vorbit cu jurnalistii inainte de sedinta CEx. Intrebata de ce este atat de afectata, ministrul a spus ca este om inainte de toate si asa a fost educata.

"Sunt afectata pentru ca inainte de a vorbi despre orice fel de functie, inainte de a vorbi despre responsabilitate, sunt om si asa am fost educata. Il respect si ii admir curajul pe care il are si dorinta de a face lucruri bune in aceasta tara. Suntem o echipa in jurul lui”, a spus Rovana Plumb.

Comitetul Executiv National al PSD urmeaza sa se reuneasca vineri dupa-amiaza urmare a deciziei de condamnare la trei ani si jumatate de inchisoare a liderului partidului, Liviu Dragnea, in dosarul privind angajarile fictive de la Protectia Copilului Teleorman. Liviu Dragnea nu a avut nicio reactie publica dupa primirea sentintei, insa ceilalti lideri ai partidului, ministri, sefi de filiale judetene au reactionat prin mesaje de sustinere pentru presedintele PSD, sustinand ca decizia instantei supreme a fost luata "sub presiunea strazii, a unei parti a presei, a serviciilor", iar "asta nu poate pune sub semnul intrebarii bunul mers al Romaniei". Ei au anuntat ca ministrii, PSD si Guvernul il sustin pe Dragnea pentru a ramane la conducerea partidului si a Camerei Deputatilor, afirmand ca cei care cer demisia presedintelui PSD inainte de pronuntarea unei decizii definitive "incalca grav" Constitutia Romaniei si directivele europene. News.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1245 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005374 (s)