News Flash:

Romanul decedat in atentatul de la Nisa, inmormantat la Rovinari in lipsa sotiei si a copilului

1 August 2016
1194 Vizualizari | 0 Comentarii
Cristian Coman
Romanul ucis in atentatul de la Nisa a fost condus sambata pe ultimul drum, la Cimitirul Eroilor din Rovinari. Sute de oameni au venit pentru a-i aduce un ultim omagiu. La inmormantare nu au putut participa sotia si copilul lui Cristian Coman, acestia fiind in continuare spitalizati in Franta.
Aproximativ 200 de oameni au participat, sambata, la slujba de inmormantare a lui Cristian Coman, tanarul de 34 de ani ucis la Nisa.
Dupa ce a fost depus, timp de doua zile, la Catedrala din Rovinari, sicriul a fost dus la Cimitirul Eroilor, din localitate. Pe ultimul drum i-au fost alaturi lui Cristian Coman rudele, prietenii si alti oameni care l-au indragit. Cu totii l-au descris pe acesta drept un om bun, care si-a salvat sotia si fiul cu pretul vietii.
Impietrita de durere, mama acestuia, diagnosticata cu o boala cumplita, a strans tot timpul la piept tabloul cu fotografia copilului sau.
”Unde esti Cristi, unde esti mama? Ca nu te vad, copilul meu!”, a reusit sa spuna femeia, in timp ce isi conducea fiul pe ultimul drum.
”Pacat pentru ca avea viitorul in fata. Era destept, cunostea trei limbi straine, un baiat extraordinar de destept, frumos, familist, care nu iesea din cuvantul mamei lui. Mare pacat! Ce mama indurerata! Toata familia e indurerata si te iubeste, Cristi. Suferim toti din cauza ta. Indiferent cat ne rugam la Dumnezeu, ce hotaraste Dumnezeu in viata asta, asta face cu noi toti. Dumnezeu sa-l ierte!”, a declarat unchiul lui Cristian.
La funeralii a participat si un francez casatorit cu o tanara din Gorj. Acesta nu l-a cunoscut pe Cristian Coman, insa a fost impresionat de tragedia de la Nisa.
”Ca francez sunt afectat de ceea ce s-a intamplat la Nisa. Am stiut ca sambata este inmormantarea, pentru mine era normal sa vin aici, chiar daca nu il stiam. Am venit ca francez. Eram in zona, pentru ca sotia mea e din Gorj. La noi ce se intampla acum ceva foarte grav pentru toata lumea. A fost o lovitura puternica. Au murit oameni din toata lumea, printre care si un roman. Imi pare rau pentru ce s-a intamplat in tara mea si sper ca lumea va fi mai buna”, a declarat Frédéric Baraundeau, fiul unui fost primar din Franta.
Printre cei care au venit sa-si ia ramas bun s-a numarat si ambasadorul Frantei in Romania, François Saint-Paul sau Maria Ligor, ministrul delegat pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni si reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene.
”O zi de doliu, un moment trist pentru noi. Din pacate, tot ceea ce facem noi acum nu alina sub nicio forma durerea familiei. Pentru mine personal, un om care si-a aparat familia este un erou. Ar fi bine daca de acum incolo tinerii care sunt plecati peste hotare sa nu se intoarca in aceasta situatie acasa”, a spus, la randul sau, Robert Filip, primarul orasului Rovinari.
Consilierii locali au decis sa-i acorde mamei lui Cristian un ajutor de urgenta in valoare de 5.000 de lei.
Premierul Dacian Ciolos a trimis la Rovinari o coroana de flori, prin care a transmis condoleantele sale.
Cristian Coman a plecat din Gorj cu sotia sa, in urma cu opt ani, cand s-au mutat la Timisoara. In 2010 au decis sa mearga in Austria, la munca, unde l-au luat si pe fiul lor in varsta de sapte ani.
”A lucrat in minerit, la Rovinari. Pe urma a plecat in afara, era in Austria. Lucra ca lacatus, cu tatal sau, tot in minerit. A crescut cu copiii mei. Era un baiat cuminte, linistit, la casa lui”, a marturisit Nicu Petrescu, fost vecin al barbatului de 34 de ani.
De Ziua Nationala a Frantei, Cristian si sotia sa au hotarat sa mearga in vacanta cu fiul lor, la Nisa. Barbatul si-a anuntat mama ca, dupa ce va merge la Nisa, va veni acasa si va sta si la Rovinari o saptamana, in concediu. In acea seara insa, pe 14 iulie, si-a pierdut viata.
Baiatul lui Cristian si sotia au scapat cu viata din fata camionului condus de un terorist care a ucis 84 de oameni din multimea adunata pe Bulevardul Promenade des Anglais.
Cei doi nu au venit, sambata, la inmormantare intrucat inca se afla sub supraveghere medicala intr-un spital din Franta.

cimitirul eroilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1181 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004370 (s)