News Flash:

Romanii ies in strada dupa ce Sova a fost scapat de puscarie de colegii din Senat

26 Martie 2015
1324 Vizualizari | 0 Comentarii
Aproximativ 100 de persoane protesteaza la Universitate, miercuri seara, fata de avizul negative dat de senatori in cazul cererii procurorilor DNA de retinere si arestare a lui Dan Sova si a procurorilor DIICOT de incepere a urmaririi penale fata de Varujan Vosganian.
Oameni de toate varstele s-au adunat, miercuri seara, in zona fantanii de la Universitate, pentru a protesta fata de respingerea de catre Senat a cererii procurorilor de retinere si arestare preventiva a lui Dan Sova, dar si a cererii procurorilor DIICOT fata de inceperea urmaririi penale fata de Varujan Vosganian, vor dat in 12 februarie.
Ei afiseaza si scandeaza mesaje precum "Vrem dreptate!", "Fara imunitate!", "DNA sa vina sa va ia! Sova + Vosganian", "Nu sovaim" sau "Dan s-o va lua".
Senatorii au respins, miercuri, solicitarea procurorilor DNA pentru retinerea si arestarea senatorului PSD Dan Sova in dosarul privind contractele incheiate de firma sa de avocatura cu complexurile Turceni si Rovinari. Rezultatul oficial al votului senatorilor in cazul cererii DNA vizandu-l pe Dan Sova a fost de 79 de optiuni "pentru", 67 "contra", iar cinci voturi au fost anulate.
Ulterior, Dan Sova a anuntat ca a luat decizia de a se autosuspenda ”din toate functiile detinute in cadrul PSD” si a sustinut ca votul din Senat ii va permite sa se apere ”asa cum se cuvine”, daca dosarul sau va ajunge in instanta.
Presedintele Klaus Iohannis afirma, dupa ce Senatul a respins cererea DNA de arestare a lui Sova, ca nu poate trece cu vederea faptul ca Parlamentul a blocat iar o cerere a justitiei, aratand ca, intr-un stat de drept, nimeni nu este mai presus de lege, iar Parlamentul nu se poate erija in instanta.
Ambasada Olandei a precizat, miercuri, la solicitarea MEDIAFAX, ca urmareste "cu ingrijorare si cu surprindere" evolutiile privind ridicarea imunitatii parlamentarilor, mai ales in contextul in care partidele politice si-au luat angajamentul de a lupta impotriva coruptiei, dupa ce Senatul a respins, miercuri, cererea DNA de incuviintare a arestarii preventive a lui Dan Sova. Mediafax.ro

dan sova diicot varujan vosganian psd
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1232 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006373 (s)