News Flash:

Romanii din diaspora, plangere penala impotriva revistei „Charlie Hebdo” pentru caricatura cu Halep

17 Iunie 2018
954 Vizualizari | 0 Comentarii
download

Reprezentantii Federatiei Asociatiilor de Romani din Europa (FADERE) vor sa depuna o plangere penala impotriva publicatiei franceze Charlie Hebdo, care a publicat zilele trecute o caricatura cu Simona Halep. Presedintele FADERE spune ca depune plangerea pentru ca si-au permis sa se atinga de Halep.
„Am decis sa deschidem un proces impotriva redactiei „Charlie Hebdo”, pe de o parte pentru ca si-a permis sa se atinga de Simona Halep, iar pe de alta parte pentru ironizarea comunitatii de romani din Franta. Am remarcat si din alte ocazii ca astfel de campanii mediatice - Italia, de exemplu - au un efect dezastruos impotriva comunitatii de romani care locuieste acolo. Nu am dori ca acest lucru sa se intample si in Franta. Stim ca e o comunitate de romani harnici, muncitori, care au o imagine buna”, a spus presedintele FADERE, Daniel Tecu, la Antena3.

Precizarile vin dupa ce revista satirica franceza Charlie Hebdo a publicat recent o caricatura prin care ironizeaza victoria Simonei Halep de la Roland Garros, in care aceasta apare strigand "Fier vechi! Fier vechi!".

In imagine, Simona Halep este desenata avand trofeul in brate si strigand "Fier vechi! Fier vechi!".

Publicatia franceza Charlie Hebdo este un saptamanal satiric, nonconformist, cunoscut pentru caracterul sau profund antireligios si pentru caricaturile cu profetul Mahomed, pe care le publica in mod regulat.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1103 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004578 (s)