News Flash:

Romanii cu credite in franci au iesit din nou in strada

15 Iunie 2015
1108 Vizualizari | 0 Comentarii
franci
Persoanele cu credite in franci elvetieni protesteaza din nou, de data aceasta in fata Guvernului, dupa 5 luni de la debutul "crizei CHF", perioada in care problemele nu s-au rezolvat nici pe calea legislativa, nici pe cea a negocierii, intrucat bancile nu vin cu oferte "la mijlocul drumului".
Peste 2.000 de romani cu imprumuturi in CHF s-au adunat in Piata Victoriei pana la ora transmiterii stirii, solicitand iarasi Guvernului, Parlamentului si presedintelui Romaniei sa adopte legea conversiei creditelor din valuta in lei, dupa ce au constatat ca bancile nu sunt dispuse la negocieri reale cu clientii pentru rezolvarea problemelor, cu toate ca aceasta a fost recomandarea BNR si a Parlamentului, de a se ajunge la o solutie pentru impartirea poverii intre cele doua parti.
Mitingul a inceput cu o lumanare aprinsa si un moment de reculegere pentru persoanele care s-au sinucis din cauza problemelor extreme generate de creditele in franci elvetieni.
Grupul Clientilor cu Credite in CHF (GCCC), format din circa 25.000 de membri, protesteaza "fata de atitudinea pasiva a clasei politice in problema creditelor acordate in franci elvetieni, fata de atitudinea partinitoare a BNR-ului pentru a proteja institutiile bancare si, nu in ultimul rand, fata de dezinformarile si abuzurile sistemului bancar impotriva propriilor clienti".
La miting sunt prezente familii cu copii, iar unii chiar isi sarbatoresc ziua de nastere la protest, "multumind" bancherilor pentru situatia in care au ajuns.
"Vreau ratele sa imi platesc/Copilul din ce mi-l hranesc?", "Vrem sa platim, dar cum ne-am inteles!", "DNA, DIICOT ... de ce ne anchetati bancherii privilegiati?", "Vrem bancherii cercetati, vinovatii arestati!", "Presedintele fara glas ... la probleme spune Pas!", "Isarescu, fara demnitate / Ne-ai vandut la strainatate!" sunt cateva dintre sloganurile afisate de cei care protesteaza in fata Guvernului. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1175 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006379 (s)