News Flash:

Romania va produce cel mai tare transportor blindat din UE. „Agilis” va fi creat la Moreni

1 Iulie 2018
797 Vizualizari | 0 Comentarii
blindat

Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, a anuntat la Targoviste ca se reia cercetarea, proiectarea si dezvoltarea Armatei Romane, iar cel mai tarziu la sfarsitul anului 2020 pe portile Uzinei Mecanice de la Moreni va iesi primul transportor blindat si a dat asigurari ca acesta va fi cel mai modern transportor amfibiu din Uniunea Europeana.

Ministrul Apararii Nationale a declarat ca la Moreni se vor produce cel putin 360 de transportoare amfibiu, aceasta fiind nevoia pe care o are Armata Romana la momentul actual, dar si dovada clara ca Ministerul si Guvernul nu are in plan sa faca din banii statului „cumparaturi” in alte tari, noteaza dambovita24.ro.

„Ne apropiem cu pasi repezi de finalizarea proiectului de Hotarare de Guvern, pe care intentionam sa-l ducem pana la jumatatea lunii iulie in Guvernul Romaniei, referitor la cooperarea dintre Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Economiei pe dezvoltarea unui transportor blindat amfibiu.Este vorba de transportorul blindat Agilis. Daca vreti, dupa foarte multi ani reluam ideea de cercetare, proiectare, dezvoltare in Armata Romaniei, intentia fiind ca la finele lui 2020 sa putem sa avem pe piata un nou transportor blindat… La vremea aceea va fi probabil cel mai modern transportor amfibiu din Uniune, lucru cu care nu putem decat sa ne mandrim.

Acest transportor va iesi de pe liniile de la Uzina Mecanica Moreni. Impreuna ne-am dorit ca aceasta uzina sa revina la viata si sa putem investi. Moreni eu zic ca va fi un model de succes unde vom produce cel putin cele 360 de transportoare amfibiu de care Armata Romaniei are nevoie in momentul de fata. Este un proiect care are doua etape, etapa de cercetare-proiectare, in paralel linia se modernizeaza pentru ca o conditie a acestui contract va fi ca din cele 7 prototipuri care se vor omologa, 6 sa fie realizate pe linia de la Uzina Mecanica Moreni, cel de-al saptelea urmand a fi realizat in Germania pe liniile companiei Rheinmetall.

De data aceasta vorbim de o Hotarare de Guvern care este in lucru si incepem practic dezvoltarea acestui domeniu. Cred ca pentru Moreni este un punct de cotitura, fabrica poate sa redevina ce a fost… La Moreni se va produce tot transportorul blindat”, a declarat Mihai Fifor, ministrul Apararii.


targoviste armatei romane
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005404 (s)