News Flash:

Romania va avea nevoie de 300.000 de specialisti IT in anul 2020, de la 120.000 in prezent

10 Noiembrie 2014
1083 Vizualizari | 0 Comentarii
Romania are un numar de 120.000 de specialisti in domeniul IT si necesarul de angajati al companiilor de software si al departamentelor IT ale firmelor din alte domenii de activitate va creste la 300.000 la nivelul anului 2020, potrivit estimarilor asociatiei patronale de profil (ANIS).
"Cu o piata actuala de 120.000 de specialisti si sectorul tehnologiei informatiei (IT) in plina crestere, Romania trebuie sa aiba in vedere dezvoltarea acerba a acestui domeniu si sa sustina in urmatorii cinci ani dezvoltarea profesionala a inca 180.000 de specialisti IT care sa se poata angaja atat in companiile de software, cat si in departamentele IT ale firmelor din alte domenii de activitate", se arata intr-un comunicat al ANIS remis MEDIAFAX.
In acest sens, ANIS si Facultatea de Automatica si Calculatoare din Universitatea Politehnica din Bucuresti cauta solutii pentru obtinerea rezultatelor scontate.
"Daca ne raportam la nevoia de specialisti in piata, rezulta ca avem nevoie de o crestere a numarului de locuri de scolarizare la nivel national cu cel putin 50%. Nevoia de specialisti trebuie insa calibrata in functie de gradele de specializare. Spre exemplu, absolventii de licenta si masterat din facultatile cu profil informatic vor fi cel mai probabil recrutati de companiile de software si departamentele IT din companiile mari care ofera pozitii specializate. Cererea suplimentara, care include pozitii cu specializare medie, poate fi acoperita inclusiv prin reconversie profesionala si atragerea in domeniul IT a absolventilor din alte facultati prin cursuri accelerate cu certificare internationala", a afirmat presedintele ANIS, Andrei Pitis. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1110 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006257 (s)