News Flash:

Romania, reclamata de CE la Curtea de Justitie a UE, pentru netranspunerea legii privind redresarea bancilor

22 Octombrie 2015
1014 Vizualizari | 0 Comentarii
bancomat
Comisia Europeana a sesizat Curtea de Justitie a UE cu privire la netranspunerea legislatiei referitoare la redresarea si rezolutia bancara (BRRD) de catre Romania, Luxemburg, Polonia, Cehia, Suedia si Olanda, ceea ce implica impunerea unei penalitati zilnice pana la transpunerea integrala.
Directiva (2014/59/UE) este un element central al cadrului de reglementare instituit pentru a crea un sector financiar mai sigur si mai solid in urma crizei financiare. De asemenea, directiva este un document important pentru Uniunea bancara a UE, se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene.
Noile norme introduse prin BRRD ofera autoritatilor nationale instrumentele si competentele necesare pentru a atenua si a gestiona dificultatile majore sau falimentul bancilor si ale marilor firme de investitii din toate statele membre ale UE.
Obiectivul este acela de a se garanta faptul ca bancile aflate in pragul insolventei pot fi restructurate fara a obliga contribuabilii sa plateasca, in vederea mentinerii stabilitatii financiare, pentru bancile aflate in dificultate. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1111 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005491 (s)