News Flash:

Romania este din nou in doliu! A murit marele actor Marin Moraru

22 August 2016
517 Vizualizari | 0 Comentarii
marin moraru
Actorul Marin Moraru a murit, duminica, la varsta de 79 de ani, la Spitalul Elias din Capitala. Surse de la Spitalul Elias au confirmat informatia.

Actorul Marin Moraru era internat la Spitalul Elis din Capitala din data de 10 august. Directorul medical al spitalului a declarat ca actorul suferea de o "boala grea". Acesta a suferit mai multe complicatii, insa medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viata. Marin Moraru avea 79 de ani.

Directorul medical al Spitalului Elias a confirmat tragica veste.

Actorul Alexandru Arsinel regreta moartea colegului sau de breasla. "Este cumplit ce aud. Ieri (sambata - n.r.) am ingropat un coleg din promotie si azi aud de un genial actor. Nici nu stiam ca e asa de suferind. Regret din tot sufletul. Era de o discretie, delicatete, nu se plangea. Era un actor care impune un anumit respect, nu se dadea in barci cu nimeni. Era un om care isi respecta statutul. Era o minunatie de actor", a spus Alexandru Arsinel.

In luna ianuarie a acestui an, Marin Moraru declara intr-un interviu, la implinirea a 79 de ani, ca nu isi doreste nimic, "nici macar sanatate".

Marin Moraru s-a nascut la data de 31 ianuarie 1937 in Bucuresti. A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L.Caragiale” in anul 1961, la clasa profesor Dina Cocea, avand ca examen de diploma rolul Agamita Dandanache din piesa O scrisoare pierduta de I.L. Caragiale.

Dupa absolvirea facultatii, a activat ca actor pe scenele de la Teatrul Tineretului (1961-1964), apoi la Teatrul de Comedie (1965-1968), la Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra” (1968-1971) si laTeatrul National „Ion Luca Caragiale” (1971-1974). Dupa o perioada in care a predat in calitate de conferentiar universitar la I.A.T.C. Bucuresti (1974-1980), s-a reintors in anul 1980 la Teatrul National „I.L. Caragiale”.

De-a lungul carierei sale, Marin Moraru a jucat in zeci de piese de teatru si filme si a primit numeroase distinctii.

marin moraru
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 34 queries | Mysql time :0.035600 (s)