News Flash:

Romania a spulberat Germania la rugby, in Cupa Europeana a Natiunilor

13 Martie 2016
1350 Vizualizari | 0 Comentarii
rugby romania2
Echipa nationala de rugby a Romaniei a invins, sambata, scor 61-7, echipa nationala a Germaniei, la Iasi, in cel de-al patrulea meci al Cupei Europene a Natiunilor.
Pe Stadionul ''Emil Alexandrescu'' din Iasi, Romania a dominat clar partida si a marcat nu mai putin de opt eseuri. Confruntarea cu Germania a fost meciul oficial de retragere al lui Ovidiu Tonita, jucator de linia a treia.
Scorul la pauza a fost 27-0. Eseurile "Stejarilor" au fost reusite de Apostol (minutul 6), Tonita (minutul 33), Lucaci (minutul 38), Burcea (minutul 45), Kinikinilau minutele 51, 75, 80), Shennan (minutul 64).
Florin Vlaicu a avut 5 transformari si 3 reusite din lovituri de pedeapsa. Tudorel Bratu a reusit si el o transformare.
Pentru oaspeti, Mathias Schoser a reusit o incercare (minutul 65), transformata de Parkinson.
Primul XV al Romaniei cu Germania: 1. Constantin Pristavita (Stiinta Baia Mare), 2. Eugen Capatana (Timisoara Saracens), 3. Horatiu Pungea (Oyonnax), 4. Valentin Poparlan (Timisoara Saracens), 5. Marius Antonescu (Tarbes) 6. Ovidiu Tonita (Carcassonne), 7. Viorel Lucaci (CSA Steaua Bucuresti) 8. Stelian Burcea (Timisoara Saracens)(C), 9. Valentin Calafeteanu (Timisoara Saracens), 10. Jody Rose (Timisoara Saracens), 11. Stephen Shennan (Timisoara Saracens), 12. Florin Vlaicu (Calvisano), 13. Paula Kinikinilau (Timisoara Saracens), 14. Adrian Apostol (Stiinta Baia Mare), 15. Ionut Botezatu (Stiinta Baia Mare); Antrenor: Lynn Howells.
Au mai jucat: Paul Rusu, Andrei Gorcioaia, Johan Van Heerden, Tudorel Bratu, Florin Ionita, Ovidiu Melniciuc si Andrei Radoi.
Primul XV al Germaniei: 1. Samy Fuchsel, 2. Mika Tyumenev, 3. Damien Tussac, 4. Michael Poppmeier, 5. Robert May, 6. Kehoma Brenner, 7. Jaco Otto, 8. Andriaan Theisinger, 9. Sean Armstrong (capitan), 10. Jeremy Te Huia, 11. Hendrik Van Der Merwe, 12. Tomas Van Gelderen, 13. Paul Bosch, 14. Samuel Harris, 15. Raynor Parkinson; Antrenor: Kobus Potgieter.
Hari Dumitras, presedintele Federatiei Romane de Rugby: A fost o zi de sarbatoare, cu multe emotii
Haralambie Dumitras, presedintele Federatiei Romane de Rugby, s-a declarat foarte emotionat la finalul meciului Romania - Germania, scor 61-7, in Cupa Europeana a Natiunilor, partida care a marcat retragerea lui Ovidiu Tonita.
"A fost o zi de sarbatoare, cu multe emotii. Recunosc ca la finalul partidei am plans de bucurie, a fost un moment extrem de important pentru noi, si cu retragerea lui Tonita, dar si faptul ca am fost aproape sa batem recordul de puncte inscrise. Urmeaza un meci decisiv cu Georgia, in care vom merge din nou la victorie. Tonita a jucat azi cu aceeasi bucurie cu care a evoluat in toate partidele pentru Romania, la cele 5 campionate mondiale.", a declarat Haralambie Dumitras, la finalul meciului de la Iasi.
Ovidiu Tonita, jucator de linia a treia, a vorbit la finalul meciului despre retragerea sa: "M-am simtit extraordinar astazi alaturi de baieti. Pentru mine, echipa nationala a fost a doua familie alaturi de care am trait multe momente frumoase. M-am bucurat foarte mult pentru ca m-am retras intr-un meci jucat la Iasi, in Moldova, cu barladenii mei in tribune. Inchei o cariera extraordinara la echipa nationala si nu am niciun regret."
Nascut la Barlad si format ca sportiv la clubul Rulmentul, Tonita a debutat pentru Romania la doar 19 ani, intr-un meci cu Maroc din Cupa Europeana a Natiunilor. De atunci, a strans 72 de selectii si a marcat 70 de puncte pentru Romania. Ovidiu Tonita a egalat recordul lui Romeo Gontineac la numar de meciuri jucate la Cupa Mondiala, ambii avand 14 prezente in teren.
De-a lungul carierei, Tonita a evoluat la echipele Grenoble, Biarritz, Carcassonne si Perpignan, cu ultima castigand si un titlu in Franta. In ultimul sezon, el a jucat pentru Aix-en-Provence, cu care a promovat in ProD2, a doua liga din Franta.
 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1181 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007059 (s)