News Flash:

Romania a scos un punct modest la Budapesta

5 Septembrie 2015
1305 Vizualizari | 0 Comentarii
5romania
Nationalele de fotbal ale Ungariei si Romaniei au terminat la egalitate, 0-0, vineri seara, pe Groupama Arena din Budapesta, in preliminariile EURO 2016 la fotbal. 

Romania a dominat jocul, dar nu a reusit sa castige, dupa cum nici in tur (1-1) nu s-a putut impune, in ciuda faptului ca a controlat meciul in cea mai mare parte a sa. 

Pe un gazon prost, tricolorii au controlat meciul inca din start si prima situatie de poarta s-a ivit in minutul al doilea, cand Keseru a batut o lovitura de la peste 30 de metri, dar balonul s-a dus pe langa tinta. Oaspetii au replicat si in minutul 5 au beneficiat si ei de o faza fixa, iar Dzsudzsak a trimis destul de aproape de poarta. 


Romania a dominat jocul, insa fara a crea pericol la poarta veteranului Kiraly (39 ani). Nikolic (16) a trecut cu capul pe langa centrarea lui Stieber, dupa care tricolorii au expediat primul sut pe poarta, prin Keseru (21), de la 18 metri, prins de Kiraly. 
Cea mai mare ocazie a primei reprize i-a apartinut lui Szalai (36) care a prins un sut foarte bun de la 25 metri, dar Tatarusanu a scos formidabil de la paianjen. 
Echipa lui Anghel Iordanescu a reusit o actiune frumoasa in minutul 39, cand Sanmartean a conlucrat bine cu Torje, acesta a patruns, iar sutul sau a fost deviat in corner. Tricolorii au cerut penalty in min. 41, cand Papp a acuzat ca a fost busculat in careu, la un corner. 
Ungaria are oportunitate notabila in debutul reprizei secunde, cand arbitrul a acordat usor fault pentru gazde, iar Guzmics a trimis peste poarta cu capul dupa lovitura libera a lui Dzsudzsak (50). Stieber l-a testat pe Tatarusanu cu un sut din afara careului (51), dar goalkeeper-ul Fiorentinei a fost la post. 
Actiune periculoasa a Romaniei (61), Hoban l-a gasit bine pe Keseru, dar atacantul nostru a fost blocat in marginea careului. 
Keseru (69) a ratat o buna situatie de gol, sutand peste poarta din lovitura libera de la 17 metri. Torje a fost si el aproape de gol, dar sutul sau a fost respins in extremis de portar (79). Budescu a batut bine o lovitura libera din unghi, dar balonul a ocolit de putin bara a doua a portii adverse (81). Asediul tricolorilor a continuat, dar Keseru a prins mingea cu exteriorul si balonul a ocolit poarta (85). 
Romania ar fi meritat victoria, atat pentru ocaziile de gol, cat si pentru posesia superioara (61% la pauza si 58% la final). 
Tricolorii, care vor juca luni, pe Arena Nationala din Bucuresti, cu Grecia, in alt meci important din Grupa F a preliminariilor, au pierdut pentru moment primul loc in grupa, dar raman cu sanse mari de calificare la turneul final. 
Romania nu a pierdut in ultimele sale zece meciuri cu Ungaria, iar echipa nu a incasat gol in acest al treilea mandat al lui Iordanescu. 


fotbal euro 2016 romania keseru dzsudzsak
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1206 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006315 (s)