News Flash:

Romani, treziti-va! Bancile straine vor sa ne transforme in sclavi in propria tara! Ce fac Iohannis si Ciolos?

15 Martie 2016
1679 Vizualizari | 2 Comentarii
curs valutar21
REVOLTATOR! Bancile straine din Romania fac presiuni uriasepentru ca Legea Darii in Plata sa nu intre in vigoare. Consiliul Patronatelor Bancare din Romania (CPBR) de exemplu arunca pe piata sume de milioane de euro in publicitate pentru a ameninta romanii cu repercusiuni daca aceasta lege va fi promulgata.

"Vor creste chiriile, va creste avansul pentru un credit, va disparea programul "Prima casa", se vor pierde multe locuri de munca. Un tanar va trebui sa astepte 8 ani in plus ca sa-si poata cumpara o casa. Piata imobiliara se va bloca", sunt doar cateva dintre amenintarile aruncate pe piata de Consiliul Patronatelor Bancare din Romania. Inclusiv un ziar din Iasi a publicat o pagina intreaga cu astfel de amenintari ale bancherilor la adresa romanilor. Astfel de pagini intregi de reclama au fost platite cu sute de mii de euro de CPBR la nivel national.

Dar cine face parte din Consiliul Patronatelor Bancare din Romania? Din Adunarea Generala a acestui organism fac parte 7 membri, dintre care 5 sunt straini si atunci este evident pentru toata lumea de ce sunt impotriva adoptarii unui astfel de act normativ care vine in sprijinul romanilor de rand. Adunarea Generala este organul suprem al prezentei Organizatii Patronale si este format din totalitatea membrilor acestuia, dupa cum urmeaza: Sergiu Manea, Philippe Charles Lhotte, Steven van Groningen, Rasvan Radu, Michal Szczurek, Omer Tetik, George Georgakopoulos. Dupa ce lecturam aceste nume este evident pentru oricine ca Lhotte, van Groningen, Tetik sau Szczurek nu vor apara interesele romanilor, ci vor apara interesele tarilor lor. Mai grav este faptul ca Guvernul Romaniei, in frunte cu premierul Dacian Ciolos si presedintele Klaus Iohannis nu apara interesele romanilor. Milioane de oameni si-au pus sperantele in Klaus Iohannis ca le va apara interesele, dar la 17 luni de la alegerile din 2014 devine tot mai evident ca actualul presedinte apara de fapt interesele strainilor, in dauna romanilor.

Destine distruse de bancile straine

Sunt romani necajiti care si-au pierdut casele, averile, afacerile din cauza bancilor, care niciodata nu au fost un partenere, ci intotdeauna s-au comportat ca niste camatari, cu acte in regula. Sunt oameni care s-au sinucis pentru ca nu au mai putut sa reziste tensiunii ca-si pierd agoniseala de-o viata din cauza bancilor din Romania. Acum a venit moment ca si reprezentantii bancilor sa vada ce inseamna economie de piata reala, sa-si asume si ei riscuri, nu doar clientii. De altfel, cotidianul BUNA ZIUA IASI a avertizat inca din 4 decembrie 2015 ca sunt presiuni uriase din partea FMI si a bancherilor straini ca aceasta lege sa nu fie promulgata. Tot atunci, am avertizat ca presedintele Iohannis nu va promulga actul normativ, urmare a unor discutii cu Fondul Monetar International. 
 

Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit, pe 4 decembrie 2015, la Palatul Cotroceni, cu Poul Mathias Thomsen, Directorul Departamentului European al Fondului Monetar International (FMI). Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, in cadrul intrevederii, au fost discutate "perspectivele pozitive ale economiei Romaniei, dar si unele evolutii de la nivel european". Anterior, delegatia FMI se intalnisera si cu premierul Romaniei, Dacian Ciolos. In fapt, subiectul acestor discutii a fost unul singur: Fondul Monetar International face presiuni uriase la presedintele Klaus Iohannis sa nu promulge Legea darii in plata, un act normativ care a infuriat bancile. Este inadmisibil ca reprezentantii Fondului Monetar International sa se implice atat de agresiv in politica economica a unei tari independente. De fapt, cei de la FMI vor ca presedintele Johannis si romanii sa ramana in continuare sclavii bancilor. Presedintele Klaus Iohannis trebuie sa se gandeasca ca securitatea economica a tarii este facuta de firmele cat mai solide din Romania, nu de multinationale. Atat el cat si guvernul liberal Dacian Ciolos trebuie sa schimbe optica politicilor economice ale tarii si sa abordeze un model polonez sau turcesc, in care protectionismul pietei este foarte mare fata de multinationale. 


Reamintim ca, Parlamentul a votat cu o larga majoritate legea care le da clientilor posibilitatea sa restituie bancii bunul ipotecat cand nu mai pot plati datoria, banca nemaiputandu-se indrepta catre alte bunuri sau venituri ale debitorului. Cunoscuta ca "Legea darii in plata", ea a starnit numeroase controverse, bancherii spunand ca este o lege "cu dedicatie" pentru speculatorii imobiliari. De partea cealalta, initiatorii spun ca este o lege care sa corecteze impartirea riscurilor intre banca si clienti atunci cand se acorda un imprumut, perceptia fiind ca institutiile de credit transfera toate riscurile asupra clientilor. Acum a venit momentul sa luam atitudine, sa ne spunem parerea sa aratam ca suntem o forta si ca in propria noastra tara nu strainii fac legea.


bancile straine presiuni uriase cpbr publicitate ameninta romanii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

Elldiag  | #50436
KeytJax  | #50441
Adauga comentariu

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1234 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004924 (s)