News Flash:

Robu afirma ca au fost identificati 160.000 mp de teren liber, unde ar putea fi construita Sala Polivalenta din Timisoara

22 Noiembrie 2017
1008 Vizualizari | 0 Comentarii
nicolae robu21

Primarul Nicolae Robu a declarat marţi că au fost identificaţi 160.000 de metri pătraţi de teren liberi de sarcini pe care municipalitatea îi poate pune la dispoziţia Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) pentru a construi în nordul Timişoarei sala polivalentă de 16.000 de locuri. 

Suprafaţa de 160.000 de metri pătraţi este formată din mai multe loturi limitrofe, care formează o masă compactă. 

Locaţia iniţială a fost în apropierea actualului stadion ''Dan Păltinişanu'', dar au fost invocate probleme de sarcini asupra unor parcele care aparţineau tot primăriei. 

''Astăzi am transmis la CNI un nou demers, de data aceasta cu parcele de teren libere de sarcini şi cu dimensiuni şi forme la care chiar nu se mai pot aduce obiecţii. (...) Calea Torontalului se ramifică pe patru benzi şi se ajunge uşor şi aici. Se face şi economie, pentru că sunt toate utilităţile de infrastructură edilitară deja, arterele de circulaţie, trei mari cartiere limitrofe şi există şi aeroportul în apropiere. Nu se compară cu comuna Giroc'', a afirmat Nicolae Robu. 

În timp ce edilul a invocat necesitatea construirii acestei săli de mare capacitate şi din perspectiva anului 2021 - Timişoara Capitală Culturală Europeană -, când în oraş vor fi manifestări care impun o astfel de sală, social-democraţii au recomandat ca sala să se construiască în comuna Giroc, nu în complexul sportiv ''Dan Păltinişanu''. Primarul a acuzat, la rândul său, că se doreşte locaţia rurală ''pentru că acolo locuieşte premierul (fostul premier Sorin Grindeanu - n.r.), care doreşte să crească valoarea terenului din zonă''. 

''Rămân la convingerea că şi locaţia iniţială, cu cele şapte parcele, era foarte bună, chiar dacă unele aveau sarcini, dar care, în timp, vor dispărea. S-ar fi putut foarte bine demara studiul de fezabilitate'', a completat Robu. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1272 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006929 (s)